Midleton brengt geliefde whiskey terug als permanente toevoeging aan assortiment

Nieuws
vrijdag, 27 september 2024 om 17:00
redbreast px single pot still whiskey
Het hart van liefhebbers van de Redbreast Pedro Ximenéz (PX) Edition zal ietsje sneller slaan. Ooit was de Ierse whiskey namelijk gelimiteerd te koop, maar dat is nu veranderd. De expressie keert terug als definitieve toevoeging aan het assortiment van het merk met het roodborstje.
De whiskey is ooit uitgekomen als de inaugurele release van de Redbreast Iberian Series. De expressie was meteen een van de meest geliefde dranken van het merk. Reden genoeg voor de Ierse distilleerderij om de whiskey definitief terug te laten keren naar het portfolio.

Voortaan een vast onderdeel van de Iberian Series

De Redbreast PX Edition komt daarmee definitief terecht in de Iberian Series line-up van het merk. In deze whiskeyreeks worden expressies uitgebracht met uiteenlopende finishes. Elke whisky heeft iets met het Iberische Schiereiland, oftewel Spanje en Portugal, te maken.
Zo is er al een expressie te vinden met een Tawny port finish. Een andere expressie in de reeks komt uit vier verschillende vaten, namelijk Spaanse olorosovaten, Virgin Europese eikenhouten vaten, Amerikaanse ex-bourbon vaten en Tawny port hogsheads.

Wat is de Redbreast Pedro Ximénez Editon whiskey?

De Redbreast Pedro Ximénez Edition is een single pot still whiskey die drievoudig gedistilleerd is. Aanvankelijk is de spirit in ex-bourbon en oloroso sherryvaten gegaan om te rijpen. Daarna is de drank voor een finish in PX seasoned vaten uit Spanje gegaan voor een zoete noot.
Dit zijn de tasting notes:
  • Geur: Hints van fruit, kruiden en geroosterde noten, gecombineerd met de aroma’s afkomstig uit de Pedro Ximénez sherry seasoned casks.
  • Smaak: Een romig mondgevoel met een balans van kruiden, fruit en noten. 
  • Afdronk: Rijk en lang met zoete tonen.
De whiskey is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Redbreast single pot still whiskey te koop?

De expressie is vanaf nu definitief te vinden in de webshop van Midleton Distillers. Daar heeft de drank een prijskaartje van 95 euro gekregen, exclusief verzendkosten. Of de fles ook naar de Nederlandse schappen komt, is niet bekendgemaakt.
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas Image
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS