Lochlea luidt de herfst in met deze nieuwe Seasonal Release whisky

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 20 oktober 2023 om 17:00
lochlea fallow
Regen, wind, een dalende temperatuur en… een nieuwe Lochlea whisky. De distilleerderij heeft na de Harvest Edition Second Crop een nieuwe expressie uitgebracht, namelijk de Fallow Edition Second Crop. Het is een whisky die volgens de distilleerderij perfect bij de herfst past.
De Lochlea Fallow Edition Second Crop is onderdeel van de Seasonal Releases reeks die bezig is aan een tweede jaar. Voor elk seizoen brengt de distilleerderij een nieuwe whisky uit, waaronder de Sowing Edition en de Harvest Edition die respectievelijk de lente en de zomer eren. Met deze nieuwe whisky wordt het derde seizoen, de herfst, geëerd.
Het is niet zomaar de herfst als seizoen dat centraal staat bij deze expressie, maar de herfst als landbouwseizoen. In de herfst kan de landbouwgrond zich herstellen na de oogst. Passend bij dit tafereel heeft Lochlea de Fallow Edition gerijpt in een Oloroso sherryvaten en Pedro Ximénez vaten.

Wat mag je verwachten van Lochlea Fallow Edition Second Crop?

Passend bij dit tafereel heeft Lochlea de Fallow Edition gerijpt in een Oloroso sherryvaten en Pedro Ximénez vaten. De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). John Campbell, production director bij Lochlea Distillery, vertelt dat deze gelimiteerde whisky een compleet ander smaakprofiel heeft dan de Fallow Edition van afgelopen jaar. Daarbij werden alleen Oloroso vaten gebruikt.
Wat betreft de tasting notes van de expressie meldt hij warme aroma’s in de neus, waaronder honing, siroop en koffiebonen. Op de tong geeft de drank smaken van gember en kruiden met wat zoete amandelen in de afdronk.
De whisky is eind deze maand (vanaf 26 oktober) te koop met een adviesverkoopprijs van 51,50 pond (omgerekend iets meer dan 55 euro). Na deze editie verschijnt er nog één Seasonal Release whisky van Lochlea, de Ploughing Edition.

POPULAIR NIEUWS