De oogst is binnen, tijd voor Lochlea Harvest Edition Second Crop

Nieuws
door Monkey
donderdag, 24 augustus 2023 om 17:00
lochlea harvest
Lochlea Distillery heeft elk seizoen een speciale Seasonal whisky release. Nu de zomer volop in gang is, is het tijd voor de volgende editie: Lochlea Harvest Edition Second Crop. Deze whisky bevat een behoorlijk portvatpercentage.
Lochlea vertelde eerder al dat de Harvest Edition Second Crop whisky eraan zat te komen, maar de Schotse distilleerderij onthult de details van de drank. De Schotse distilleerderij heeft, net als bij de Sowing Edition Second Crop, dingen net even iets anders gedaan bij deze versie dan in de voorgaande editie.
Waar bij de Sowing Edition whisky van dit jaar voor vaten gekozen is uit een andere plek van het warenhuis, is bij de Harvest Edition een grotere wijziging doorgevoerd. De whisky heeft namelijk gerijpt in bijzonder veel portvaten, waaronder Ruby en Tawny port vaten.
De sherryvaten die bij de eerste editie van de Harvest Edition whisky zijn gebruikt, zijn bovendien vervangen door STR (shaved, toasted and recharred) Barriques. Verder heeft de drank in first fill bourbonvaten mogen rusten. Lochlea Harvest Edition Second Crop is uiteindelijk gebotteld op 46 procent ABV.

Wat zijn de tasting notes van Lochlea Harvest Crop Second Edition?

De whisky heeft een rood label meegekregen dat de grond van Ayrshire vertegenwoordigt. Dat is tenslotte waar de oogst elk jaar vandaan komt. De whisky is ook direct van tasting notes voorzien door Lochlea Distillery. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet:
Neus: Aroma’s van rijpe rode druiven, marmelade en dadels.
Smaak: Roze peperkorrels en gedroogd fruit.
Afdronk: Een aanhoudende romigheid.
De Lochlea Harvest Edition Second Crop is vanaf nu te koop in het Verenigd Koninkrijk. Andere landen zullen snel volgen, maar een exacte datum waarop de whisky buiten het thuisland van de distilleerderij te koop is, is niet bekendgemaakt. Helaas is ook de prijs nog niet bekend.
De komende releases in de seizoensserie van Lochlea zullen de Ploughing Edition en de Fallow Edition zijn. Deze whisky’s zullen respectievelijk de herfst en winter op het land vertegenwoordigen.
Foto: Lochlea Distillery

POPULAIR NIEUWS