Michter's brengt 10 jaar oude bourbon terug

Nieuws
dinsdag, 28 februari 2023 om 17:00
michters
Goed nieuws voor bourbon liefhebbers: een van de meest gewilde whiskey’s keert terug na afwezigheid. Michter’s brengt haar Michter’s 10 Year Old Bourbon weer uit nadat de drank vorig jaar geen nieuwe batch kreeg.
Michter’s 10 Year Old Bourbon is een van de meest gewilde Kentucky straight bourbons. Toen vorig jaar een nieuwe release ontbrak en alleen de rogge variant van Michter’s drank uitkwam, leek het even alsof de drank weg zou blijven. Gelukkig voor fans is dat niet het geval.
Michter’s maakte het goede nieuws over de tien jaar oude single barrel bourbon onlangs bekend. Daarbij werd ook meer informatie gedeeld over het ontbreken van de drank de afgelopen paar jaar. De reden daarvoor is erg simpel: de vaten hadden afgelopen jaar nog niet de smaak die ze moesten hebben. Daarop is het besluit gemaakt om een jaar geen nieuwe release van Michter’s 10 Year Old Bourbon te doen.

Deze Michter’s 10 Year Old Bourbon release is iets ouder

Het gevolg is dat de batch van dit jaar stiekem iets ouder is en gebotteld wordt op 47,2 procent ABV. Joseph Magliocco, directeur van Michter’s Distillery, meldt dat het ontbreken van de 2022 release ‘geen reden is om de aanpak van deze release te veranderen’. Over toekomstige batches meldt Magliocco dat alleen de tijd een antwoord heeft. Hij doelt hiermee op het eventueel ontbreken van bijvoorbeeld een 2024 of 2025 release.
Michter’s Distillery brengt haar producten namelijk niet uit op basis van leeftijd, maar op basis een smaakprofiel. ‘Dit gaat terug tot onze eerste Kentucky meesterdistilleerder Willie 'Dr. No' Pratt’. Hij dankt zijn bijnaam (van James Bond schurk Dr. No) aan het  feit dat hij een whisky niet eerder uitbracht totdat hij vond dat de drank op het hoogtepunt van rijpheid was.
De nieuwe release van Michter’s 10 Year Old Bourbon zal naar verwachting een prijskaart krijgen van 185 pond. De drank komt waarschijnlijk ook naar slijterijen in Nederland, maar welke dat precies zullen zijn is niet bekend.