Kingsbarns hint naar 'een nieuw hoofdstuk'

Nieuws
woensdag, 01 maart 2023 om 9:00
kingsbarns
'Keep your eyes peeled' is de melding die Kingsbarns geeft. Het is een hint die de distilleerderij stuurt over een komende onthulling die gepaard gaat met een melding dat het volgende Kingsbarns hoofdstuk voor de deur staat. De distilleerderij heeft het bericht gestuurd met een timer die aftelt naar 3 maart om 01:00: het moment van de aankondiging van de distilleerderij in Schotland. Wat er op dat moment precies bekendgemaakt wordt, is nog een verrassing.

Komt Kingsbarns met een nieuwe Dream to Dram?

Mogelijk betekent de afbeelding dat Kingsbarns met een nieuw vat geëxperimenteerd heeft en dat de whisky die daarin nog ligt te rijpen bijna klaar is voor de botteling. Via haar Instagram-profiel heeft Kingsbarns een foto gedeeld van een close-up van een fles. Daarop is het kenmerkende motief te zien van de Kingsbarns whiskyflessen. Bovendien is er ongeveer twee weken geleden al een Instagram-post geplaatst waarin de distilleerderij wijst op een nieuwe single cask die eraan zit te komen. Allemaal dingen die op een gloednieuwe release wijzen, zonder te veel te verhullen.
Het zou zomaar kunnen dat het dan om een nieuwe versie van Dream to Dram whisky gaat, waarmee Kingsbarns in 2019 een World Whisky Award in de wacht sleepte voor beste Lowlands Single Malt Scotch Whisky. Met Dream to Dram won Kingsbarns overigens nog veel meer prijzen. Zo kreeg de whisky tijdens de International Wine and Spirit Competition maar liefst 96 punten. Daarnaast won de whisky in 2019 al een eervolle vermelding en een aantal andere prijzen. In 2020 sleepte Dream to Dram maar liefst vijf prijzen in de wacht, waaronder drie Bartender Brand Awards. 
De whisky uit de Lowlands doet het overal zo goed, omdat het een lichte, maar intens fruitig en bloemige whisky is. Daarbij is de drank erg in balans en heeft deze een rijke kleur die uit de ex-bourbon vaten en ex-STR rode wijnvaten komt. Of de aftellende timer echt naar een aankondiging van een nieuwe Dream to Dram van Kingsbarns distillery gaat, is nog niet bekend.
Wist je trouwens dat je alles kunt leren over whisky's via een masterclass op Cheflix?

POPULAIR NIEUWS