Missie geslaagd: Scotch Malt Whisky Society verpulvert record!

Nieuws
zaterdag, 14 oktober 2023 om 9:00
smws
Het was even spannend de afgelopen dagen: werd het record om wereldwijd een tasting met zoveel mogelijk mensen te houden wél of niet verbroken door de Scotch Malt Whisky Society? Het antwoord is: ja!
Op 30 september werd een poging ondernomen om een nieuw record te krijgen en daarmee erkend te worden als Guinness World Record. Zo werd er onder Scotch Malt Whisky Society leden virtueel een tasting georganiseerd, waarbij er drie whisky’s waren om te proeven:
  • Cask No. 39.244 Tutti Frutti in a Wooden Bowl, een 11-jarige whisky.
  • Cask No. 55.78 What a Spread!, een 13-jarige Speyside whisky.
  • ·Cask No. Batch 15 Smokus Fruticosus, een blended malt met whisky’s van Islay en Orkney.
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek Image
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek
EUR6.99
Op voorraad
Koop op bol.

Gelijktijdig drinken

Deze samples konden door leden gekocht worden. Op de 30e moest iedereen wereldwijd inloggen en meedoen, wat betekent dat het voor Nederlanders een normaal tijdstip aan het begin van de middag was, terwijl Amerikanen bijvoorbeeld een vloeibaar ontbijt hadden. Hier moest Bob Wenting, één van de brand ambassadors van SMWS in Nederland, erg hard om lachen.

Strikte regels in poging record te verbeteren

De afgelopen twee weken is bekeken of iedereen die meedeed zich netjes aan de regels heeft gehouden. Er waren strike regels. Zo moest iedereen die meedeed een camera aan hebben staan, moest er gelijktijdig gedronken worden en ook moest iedereen die meedeed op een veilige locatie deelnemen. Dus vanuit een auto was bijvoorbeeld een no go.
Inmiddels is alles geteld en gecontroleerd en hebben maar liefst 447 mensen meegedaan aan de tasting. Daarmee is het wereldrecord verbroken! Er deden mensen mee uit meer dan vijftien landen, waaronder Canada, Australië, Japan, China, Zuid-Afrika, Hong Kong, Denemarken, Zwitseland, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Zuid-Korea en Nederland.
In een bericht laat de oudste whiskyvereniging ter wereld weten erg dankbaar te zijn: ‘Wij willen iedereen bedanken die het speciale proefpakket heeft gekocht, zich heeft ingeschreven voor het evenement en heeft deelgenomen aan de dag.’
Heb jij weleens meegedaan aan iets om een wereldrecord te verbeteren?