5 redenen om lid te worden van de Scotch Malt Whisky Society (SMWS)

Best of
woensdag, 27 september 2023 om 9:00
smws
Je hebt het misschien al in de gaten gehad: de Scotch Malt Whisky Society is dit jaar veertig geworden! Hoogste tijd voor een feestje, maar vooral redenen om jou te zeggen waarom het een goed idee is om lid te worden van SMWS!

Grootste whiskyclub ter wereld met talloze evenementen

De Scotch Malt Whisky Society (SMWS) is de grootste club ter wereld en dat zegt wel wat. Zo laat Bob Wenting in een reactie met Whisky Monkeys weten: 'We zijn met 38.000 leden wereldwijd de grootste club, voor zover ik weet.’ SMWS is bovendien een hele exclusieve club waardoor het ook speciaal wordt. Zo zijn er allemaal extra’s voor leden, waardoor het loont om ook daadwerkelijk lid te worden.
Wereldwijd zijn er dan ook allerlei evenementen bij te wonen voor leden. Zo zijn er regelmatig whisky tastings, waarmee de whiskyvereniging dit jaar zelfs mogelijk een wereldrecord mee gaat verbreken. Daarnaast kun je deelnemen aan whisky tastings in verschillende bars, komen er whiskydiners voorbij en nog veel meer evenementen.

Exclusieve whisky

Allereerst en dat is misschien wel de belangrijkste reden, kun je als lid aan allemaal bijzondere whiskyflessen komen. Je bent vast weleens ergens geweest dat je allemaal groene flessen zag met hippe namen en een tof label. De kans is groot dat dit om flessen ging van de Scotch Malt Whisky Society. Alleen al de namen zijn om van te smullen. We geven je er een paar: A party in a Wine Cellar, Hanky-Panky Cocktail, Line Dancing in the Deadwood Saloon. Moeten we nog even doorgaan? Degene die al deze namen verzonnen heeft, is simpelweg briljant.
Daarnaast is het mysterieus wat er precies in de flessen zit. Als koper van een fles krijg je allerlei details te zien zoals het alcoholpercentage en wat het smaakprofiel is. Door de regio kun je gokken waar de whisky vandaan komt, maar dit zal niet voor iedereen zo helder zijn (al schijnt iedereen te weten wat nummer 6 is). Leden van SMWS krijgen regelmatig een tijdschrift thuisgestuurd waarin de whiskyflessen staan en zo kun je per keer kiezen of je er wel of niet één bestelt. De flessen verschillen in prijs en zo ben je vrij om te bepalen wanneer je wel of niets iets koopt.

Bars in Nederland

Mocht je een bepaalde fles na lang twijfelen niet gekocht hebben, die daarna uitverkocht is, denk je misschien toch nog eens: Shit. Hoe zou die whisky gesmaakt hebben? Dan is er goed nieuws. Want een ander voordeel aan het SMWS-lidmaatschap is dat er allerlei zogeheten partnerbars in Nederland zijn. Daar worden niet alleen leuke tastings georganiseerd voor leden, maar ook zijn daar Scotch Malt Whisky Society flessen aanwezig. Zo is de kans groot dat je toch nog ergens van die ene whisky een glaasje (tegen betaling) kunt proeven die je eerder gemist hebt. In Nederland heb je allerlei partnerbars. Dat zijn er inmiddels acht in totaal:
  • De Toeter
  • Hielander
  • J.D. Williams Bar
  • Kasteel Engelenurg
  • Patrick’s Bar
  • The Malt Vault
  • Whisky & Gin
  • Hotel Zee en Duin

Member rooms in buitenland

Als je al die bars in Nederland hebt gezien, wil je misschien wel eens wat anders. Niet voor niets luidt het gezegde: verandering van spijs doet eten. Dan moet je eigenlijk naar Schotland toe waar de club is ontstaan. Want in Schotland heb je allerlei member rooms en die zijn eigenlijk nog veel specialer dan de partner bars in Nederland. Dit zijn horecagelegenheden die helemaal in het teken staan van de Scotch Malt Whisky Society. Je komt hier dan ook alleen maar binnen als je lid bent.
Dus stel je voor dat je ergens bent en dan een hippe plek hebt bestaande uit drie verdiepingen, alleen voor SMSWS-leden. Bestaat dat? Jazeker! En als lid kom je dus gewoon binnen. Van Whisky Monkeys zijn meerdere mensen lid en voor hun hebben die member rooms al voor aardig wat memorabele herinneringen gezorgd.

Enorm gezellig: leden én brand ambassadors

Naast whiskyflessen die je thuis opgestuurd krijgt of een glaasje dat je al dan niet in het binnen-of buitenland kunt proeven is er nog een reden om lid te worden en niet de minste. Misschien is dit wel dé hoofdreden om lid te worden van een club in het algemeen en dat is gezelligheid. Een lekker kneuterig Nederlands woord en toch is er geen woord van gelogen. Iedereen die je spreekt over SMWS vindt het gezellig om lid te zijn en roemt de vriendelijkheid van niet alleen de leden, maar ook de brand ambassadors. Het zijn toegankelijke mensen met wie je leuk kunt babbelen en het zijn mensen die net als jij passie hebben voor de godendrank. En dan geldt maar één ding: whisky verbindt!
Dus waar twijfel je nog over? Word gauw lid van de Scotch Malt Whisky Society en geniet van vele voordelen. Het is het proberen waard!
Ben je nog geen lid van SMWS, maar wil je dat wel worden? Dan kan dat natuurlijk ook! Dat kan via deze pagina.
Dit artikel is in samenwerking met SMWS.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties