Gaat Scotch Malt Whisky Society een wereldrecord verbreken?

Nieuws
donderdag, 14 september 2023 om 7:15
smws record
Wereldrecords zijn er in alle soorten en maten. En ze zijn er om verbroken te worden. Scotch Malt Whisky Society gaat een poging doen om er één op haar naam te zetten. En het mooie is dat jij daaraan mee kunt doen.
Als onderdeel van de viering van de veertigste verjaardag van Scotch Malt Whisky Society (SMWS), wordt er een recordpoging 'whisky tasting' gehouden. Het doel is om de grootste virtuele whisky tasting, ofwel een online whisky tasting, ooit neer te zetten.
Scotch Malt whisky Society heeft Guinness World Record laten weten dat de recordpoging ondernomen wordt en is op zoek naar leden die gezamenlijk van een dram willen genieten en de boeken in willen gaan als onderdeel van deze wereldrecordpoging

Wat moet je doen om deel te nemen aan de SMWS wereldrecordpoging?

Jij kunt daar dus bij zijn, mits je lid van de Scotch Malt Whisky Society bent. Als je nog geen lid bent, kun je via de SMWS website een lidmaatschap nemen. Zodra je dat gedaan hebt, ben je nog maar één stap verwijderd van deelname aan de wereldrecordpoging.
Je moet dan namelijk alleen nog maar de Guinness World Record Attempt Tasting Pack in huis halen. Dit kost je eenmalig dertig euro en daarvoor krijg je drie SMWS drams van 50 milliliter per stuk toegestuurd. Dit zijn:
  • Cask No. 39.244 Tutti Frutti in a Wooden Bowl, een 11-jarige whisky.
  • Cask No. 55.78 What a Spread!, een 13-jarige Speyside whisky.
  • Cask No. Batch 15 Smokus Fruticosus, een blended malt met whisky’s van Islay en Orkney.
Als je mee gaat doen is het verstandig om ook nog even de speciale tasting mat van SMWS te printen.

Wanneer is de SMWS wereldrecordpoging Virtual Whisky Tasting?

SMWS heeft voor de poging om dit wereldrecord te verbreken ook al een datum geprikt. Op zaterdag 30 september 2023 om 13:00 uur Nederlandse tijd staat de Zoom meeting gepland. Het evenement duurt ongeveer 45 minuten.
Er zijn ook wat regels rondom de whisky tasting die Guinness Book of World Records opgesteld heeft. Zo moet elke deelnemer alleen zijn. Er mogen dus niet meerdere mensen in beeld zijn op een apparaat.
Daarnaast is het belangrijk dat iedere deelnemer een werkende camera heeft die tijdens de recordpoging aan staat. Elke camera die uit staat, telt niet mee. Vanzelfsprekend mogen de drams nog niet geopend zijn voorafgaand aan de SMWS wereldrecordpoging.
Of het gelukt is en of Scotch Malt Whisky Society de boeken in gaat met een nieuw wereldrecord voor een virtuele whisky tasting zal na de poging bekendgemaakt worden.
Glencairn 6x Whiskyglas sobere verpakking - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 6x Whiskyglas sobere verpakking - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR22.7
Op voorraad
Koop op bol.
Beeld: Scotch Malt Whisky Society

POPULAIR NIEUWS