Monk Whisky voegt nieuwe Deense single malt toe aan assortiment

Nieuws
zondag, 09 april 2023 om 13:00
copenhagen whisky
Niets is zo fijn als een whisky-speciaalzaak. Zo’n winkel kan je informeren over nieuwe whisky’s, waarvan er steeds weer nieuwe mooie flessen op de markt komen. Vandaag hebben wij een nieuwe mooie tip voor je van Monk Whisky uit Groningen, namelijk een nieuwe Deense single malt.
De nieuwe Deense malt die aan het assortiment van Monk Whisky is toegevoegd is de Copenhagen Raw Edition Batch 2, afkomstig van de Copenhagen Distillery. Deze distilleerderij zit dus gevestigd in de Deense hoofdstad. Het flesje is te koop voor 159,99 wat redelijk prijzig is voor een whisky, maar volgens Sjoerd Tjio, bedrijfsleider van Monk Whisky, is het ‘echt heel bijzonder spul’.

Wat weten we over de nieuwe Deense single malt?

De omschrijving luidt als volgt: ‘Deze whisky is onderdeel van de RAW-collectie en heeft gerijpt op medium getoast en licht verkoold nieuw Hongaars eikenhout met een finish in sherryvaten. De lichte sherrytonen zijn perfect samengevoegd met het kruidige Hongaarse eik om deze whisky zijn kenmerkende smaak te geven.’
Mocht je nu zo’n glaasje geproefd hebben of misschien wel de hele gekocht hebben en benieuwd zijn naar Deense distilleerderij, dan kun je in de Deense hoofdstad ook een tour of tasting boeken. Wellicht is dat een leuke combinatie voor als je op stedentrip gaat komende zomer. Lees meer informatie over de opties om de distilleerderij te bezoeken op de officiële website.

Prijzen winnen!

Wil je een rondleiding dichterbij huis? Dan kan dat ook. We hebben namelijk een hele gave prijsvraag lopen waarbij we ter viering van Willem’s Whisky een rondleiding mogen weggeven in een Nederlandse distilleerderij. Dat is een prijs voor twee personen, doe dus vooral mee!
En ter viering van dat we drie maanden bestaan, hebben nog een gave prijs. Je kan namelijk een whiskyglas winnen waar je eigen naam in gegraveerd wordt! Een ook geven we in samenwerking met Monk Whisky nog een hele leuke prijs weg.