Nederlandse bar met whisky cocktails eindigt hoog in lijst beste cocktailbars wereldwijd

Nieuws
door Whisky Monkeymaandag, 20 november 2023 om 13:00
flying dutchman
Als je het nog niet wist, dan weet je het nu: Er bestaat een top 500 bars. Dit is een lijst met de beste bars wereldwijd. Zijn er mensen die deze toe willen voegen aan hun bucket list?
In Parijs werden onlangs de beste 100 bars benoemd van de top 500 bars. Dit jaar staan er vijf Nederlandse bars in die top 500, waaronder één in de top 100. Deze eer gaat naar de cocktailbar Flying Dutchman Cocktails in Amsterdam. Dit is de hoogste notering ooit voor een Nederlandse bar.

Welke bars behoren tot de beste van de wereld?

De andere namen van en posities van de Nederlandse bars in de lijst, zijn als volgt:
  • Super Lyan in Amsterdam (nummer 100)
  • Door 74 in Amsterdam (nummer 243)
  • Vesper in Amsterdam (nummer 281)
  • Tales & Spirits in Amsterdam (nummer 331)

Enkel bars uit Amsterdam

Opvallend genoeg zijn het dus allemaal bars in Amsterdam die in de lijst zijn beland. Er is een positieve trend te zien, want vorig jaar stond Flying Dutchman Cocktails op de 80e plek.
De totstandkoming van de lijst is opvallend. Zo is in het persbericht het volgende te lezen:
‘Anders dan bij veel andere ranglijsten, is de wijze van samenstelling van Top 500 Bars een geheim. In het tijdperk van big data en AI heeft de van oorsprong Franse Top 500 Bars organisatie de intentie om via deze innovaties een mondiale ranglijst van de barindustrie te bepalen. Waar andere lijsten gebruik maken van juryleden, gebruikt de Top 500 Bars organisatie de gegevens van meer dan tweeduizend digitale bronnen, in meer dan twintig talen. De vele verschillende ranglijsten, recensies op platforms, sociale media en zoekmachines worden vervolgens aangevuld met meningen van experts, journalisten en influencers om het geheel compleet te maken. De Top 500 Bars ranking wordt vervolgens via een geheim algoritme uit deze dataset gecreëerd.’
RVS Cocktail Set 5-delig (Excellent Houseware) Image
RVS Cocktail Set 5-delig (Excellent Houseware)
EUR15.75
Op voorraad
Koop op bol.
Alle bars uit de lijst zijn afkomstig uit 53 landen en zes continenten. Dus degenen die deze lijst onderdeel willen uitmaken van een eventuele bucketlist hebben daar een flinke taak aan. Als je naar Flying Dutchman Cocktails hebben we een tip van mede-eigenaar Tess Posthumus: 'Eén van mijn favorieten blijft de Rob Roy.'

POPULAIR NIEUWS