Nederlandse whisky draagt opvallend paardje, maar deze bourbons ook

Nieuws
zaterdag, 11 mei 2024 om 12:00
blantons
De Nederlandse whiskymarkt bloeit nu volop, toch was dat een aantal jaren geleden wel anders. Al is er één partij die al heel lang meegaat en vaak bij slijters ligt: Frysk Hynder. De kurk van de fles wordt versierd met een opvallende kurk. Iets wat óók gezegd kan worden voor een Amerikaans merk.
In de Verenigde Staten komt namelijk een merk uit de Buffalo Trace Distillery dat Blanton’s heet. De bourbons van de Blanton’s hebben net als ons eigen merk uit Friesland een paard als flessenstopper. Waar Frysk Hynder een paar verschillende kleuren heeft, doet Blanton’s nog een stapje extra met de paarden.
Whisky van de lage landen Image
Whisky van de lage landen
EUR41.25
Op voorraad
Koop op bol.

8 flessen bourbon verzamelen met een reden

Bij een paard denk je misschien een galopperend paard, of in ieder geval een paard in actie. Bij de Blanton’s serie is dan ook iets unieks gebeurd, want op elke fles staat een paard met een jockey. Er zijn in totaal acht verschillende flessenstoppers die de verschillende stadia van een paardenrace in passen en poses uitbeelden.
De kunst is dan ook om ze alle acht te verzamelen. Wie de flessenstoppers achter elkaar zet en gaat filmen, heeft dan als het ware een paard in actie. Daar blijft de speelse houding van het bourbon-merk niet bij, want alle acht flessen dragen ook een eigen letter. Al die letters samen vormen de naam – je raadt het al- Blanton's.
Er is alleen een klein probleem, of eigenlijk twee. Ten eerste zijn de flessen redelijk prijzig (ongeveer 150 euro per fles) en ten tweede zijn er niet even veel flessen van elke letter. Het is een slimme verzameltruc om mensen aan de Blanton te krijgen. Topdrinks heeft een paar letters te koop, maar niet allemaal:

Wie was eerst?

De vraag is alleen misschien nog wie eerst met dit idee van een paardenflessenstopper kwam: Frysk Hynder of Blanton’s. Dat mogen jullie raden in de poll…

In onze Distilleerderij Donderdag lees je in ieder geval wanneer Frysk Hynder is begonnen.

Poll

POPULAIR NIEUWS