Nieuwe 22 jaar oude single malt whisky zeer beperkt te koop

Nieuws
maandag, 05 februari 2024 om 9:00
bowmore aston martin 1
Het Formule 1 seizoen van 2024 staat weer voor de deur. De teams van Max Verstappen (Red Bull), Lando Norris (McLaren), Lewis Hamilton en de andere coureurs zijn helemaal klaar om de strijd om het F1 kampioenschap weer aan te gaan. Er zijn verschillende whisky’s die perfect bij het nieuwe raceseizoen passen, zoals deze 22-jarige Aston Martin Bowmore expressie die je nu kunt scoren.
Het afgelopen jaar heeft Aston Martin een prima prestatie neergezet in de Formule 1. Waar het team eerdere jaren zevende wist te worden, schopte de renstal het in 2023 tot de vijfde plek. Alonso eindigde zelfs op de vijfde plek in het coureurskampioenschap.
Intussen heeft Aston Martin niet alleen mooie dingen neergezet in de Formule 1. Samen met Bowmore is er namelijk het afgelopen jaar een 22-jaar oude whisky gebotteld: de Bowmore 22 Years Old Aston Martin whisky. De whisky is nu beschikbaar in Nederland, al is het in een gelimiteerde oplage.

Wat is de 22 jaar oude Bowmore Aston Martin whisky?

De whisky is de derde limited edition uit de Bowmore Aston Martin Masters’ Selection reeks. De expressie is gebotteld in 2023 nadat deze gerijpt heeft in Europese eikenhouten, Oloroso sherry en Amerikaanse eikenhouten vaten.
De complexe tasting notes zijn als volgt:
Neus: Rijk en zoet met tonen van citroenschil, gepocheerde peer en vanille, gevolgd door stroop, gezouten toffee, eikenhout, geroosterde kastanjes en zacht leer.
Smaak: Rijk en intens met smaken van sherry, cacaobonen, zongedroogde rozijnen, muscovado suiker, rode bessen en een laag turfrook.
Afdronk: Lang en zoet met tonen van turfrook en fruit.
De whisky is gelimiteerd te koop op verschillende plekken in Nederland.
Eerder meldden we al dat Jack Daniel's in samenwerking met McLaren een speciale fles heeft uitgebracht. Daarnaast heeft WhistlePig met het Alfa Romeo van Valtterri Bottas een F1-whisky op de markt gebracht.

POPULAIR NIEUWS