Documentaire combineert metal met whiskey

Nieuws
maandag, 05 februari 2024 om 11:00
blackened
Metallica heeft, zoals sommige andere bands, een eigen whiskey. De expressie van de metal band is gemaakt met een uniek proces genaamd Black Noise. De bandleden hebben nu een unieke docuserie uitgebracht waarin ze op hun whiskey avontuur in gaan.
De docuserie van Metallica heeft The Blending Sessions. Er zijn op dit moment twee afleveringen beschikbaar van de serie die allebei gratis op YouTube te vinden zijn. In beide afleveringen zitten de bandleden (James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich en Robert Trujillo) samen met meesterblender Rob Dietrich die de Metallica whiskey gemaakt heeft.
In de eerste aflevering: Raising the Bar vertelt Hetfield over het whiskey avontuur dat de band aangegaan is. ‘We hebben onze naam niet zomaar op een whiskey of een sigaar gezet. We hebben het getest en hebben onszelf ervan verzekers dat dit het beste is. Dat is wat we ook in de studio doen.’
Het woord palet komt veelvuldig naar voren in de aflevering. Dit is volgens de band en de meesterblender namelijk niet alleen van toepassing op whiskey, maar ook op muziek. Hieronder vind je de eerste aflevering van de Metallica Blendings Sessions documentaire (en hier de tweede aflevering):

Wat is de Metallica Blackened whiskey?

De Blackened whiskey van Metallica is een Amerikaanse blended whiskey die gemaakt wordt dankzij een uniek proces. De whiskey bestaat uit een mix van bourbon met rogge whiskeys die een finish krijgt in brandyvaten. Deze finish heeft alleen een twist, want tijdens de rijping wordt er een nieuw proces genaamd Black Noise op de vaten los gelaten.
Dit houdt in dat er lage frequentie geluiden op de vaten afgevuurd worden. Het hout gaat hierdoor vibreren en zo komt er meer smaak vrij vanuit het hout. Het Black Noise proces is oorspronkelijk bedacht door Dave Pickerell, de stichter van Blackened whiskey. Inmiddels zijn er verschillende expressies uitgebracht, waaronder een samenwerking met Rabbit Hole Distillery.