Nieuwe Aberfeldy single malt whisky combineert Schotland met Argentinië

Nieuws
woensdag, 31 januari 2024 om 13:00
dewars malbec cask finish
Aberfeldy heeft een partnerschap gesloten met de Argentijnse wijnmaker Finca Ambrosia. Hieruit is een bijzondere nieuwe single malt whisky ontstaan, namelijk de Aberfeldy 21 Year Old Argentinian Malbec Cask. De whisky is voor Aberfeldy een primeur waarbij The Golden Dram een klein rood tintje krijgt.
De Aberfeldy 21 Year Old whisky is gedistilleerd op 14 november 2001 om vervolgens ruim 20 jaar te rijpen in een combinatie van refill hogsheads en vaten. Daarna is de whisky nog acht maanden in de Malbec vaten gegaan om daar uiteindelijk als een gelimiteerde editie single malt whisky uit te komen.

Wat is de Aberfeldy 21 Year Old Argentinian Malbec Cask whisky?

De finish in de Finca Ambrosia vaten heeft volgens de beschrijving van de distilleerderij voor een delicate, maar complexe smaak gezorgd. De tasting notes van de whisky bestaan uit onderstaande elementen:
Neus: Tonen van zoete geroosterde granen, kruidige salie en hints van rozemarijn, gevolgd door rijpe aardbeien, Highland honing en tonen van zwarte bessen.
Smaak: Florale tonen van rozen en viooltjes met op de achtergrond een vleugje kaneel. Dit wordt gevolgd door fruit en romige vanille.
Afdronk: Zacht en eindeloos lang.
De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Uit hoeveel flessen de oplage van de Aberfeldy 21 Year Old Argentinian Malbec Cask whisky precies bestaat, is niet bekendgemaakt. De expressie is momenteel al te koop via de distilleerderij met een prijskaartje van 230 pond (omgerekend ongeveer 270 euro).
Helaas wordt de fles alleen niet buiten het Verenigd Koninkrijk verzonden. Hopelijk komt deze nog in ons kikkerlandje beschikbaar, maar op het moment is daar helaas geen informatie over bekend.
Aberfeldy vierde afgelopen jaar zijn 125e jubileum. Dat ging gepaard met een nieuwe expressie en een leuk feestje. Lees er hier alles over terug.
Foto: Aberfeldy

POPULAIR NIEUWS