Aberfeldy viert 125-jarig bestaan met exclusieve 25-jaar oude whisky

Nieuws
woensdag, 25 oktober 2023 om 17:00
aberfeldy 25 yo
Hoera, het is feest! Aberfeldy whisky bestaat dit jaar 125 jaar en dat is niet niets! Ter ere van dit bestaan is er deze maand een exclusieve botteling uitgebracht. Het gaat om een 25-jarige oude whisky die verpakt is in een collector’s edition.
De godendrank van Aberfeldy is afkomstig uit een first-fill Oloroso sherryvat. Dit zorgt voor een herkenbare smaak van de whisky, namelijk zacht en honingachtig en een wasachtig karakter. Voor de whisky moet je wel even in de buidel tasten. Deze kost namelijk 499,99 euro.

Wanneer is de Aberfeldy distilleerderij opgericht?

De Aberfeldy distilleerderij bereikt met 125 jaar een mijlpaal in de whiskygeschiedenis. Het bedrijf is in 1898 opgericht door John Alexander Dewar ‘midden in het hart van Schotland, waar de hoogste berg van Perthshire, het diepste loch en de langste vallei samenkomen.’ Alle whisky’s staan bekend om hun zachte karakter en daarmee heeft het merk bijgedragen aan de modernisering van de Highland-stijl in de 20e eeuw.

Verleden, heden en toekomst in één fles

Stephanie Macleod, Malt Master bij Aberfeldy is blij met het 125-jarig bestaan en zegt er het volgende: 'De muren van de charmante distilleerderij zijn doordrenkt van geschiedenis en erfgoed, je ziet dat de traditie van whisky maken generaties teruggaat. Samen met het team onder leiding van Distillery Manager, John MacKenzie, en het getalenteerde team van blenders hebben we de eer om verleden, heden en toekomst in elke fles Aberfeldy in evenwicht te brengen. Aberfeldy bevindt zich echt in het hart van Schotland en zodra je aankomt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom John Alexander Dewar dit gebied koos om zijn eerste en enige distilleerderij te bouwen.'
De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume en het is mogelijk om er een persoonlijke fles van te maken met een eigen boodschap. De details vind je op de officiële pagina.
Foto: Aberfeldy

POPULAIR NIEUWS