Nieuwe nationale Amerikaanse whiskey tour opgedoken

Nieuws
vrijdag, 02 juni 2023 om 17:00
whiskyroute amerika met auto
Avonturiers opgelet! Er is een nieuwe Amerikaanse whiskey tour opgedoken. Wie van een flinke wandeling en whiskey houdt, kan zijn hart niet op met de Northwest whiskey trail. Deze nieuwe internationale route brengt je langs zeven distilleerderijen in het Pacifische Noordwesten in Noord-Amerika.
De bedenker van deze zelfgeleide tour is Graeme Macaloney, President, CEO & whiskymaker bij Macaloney Brewery & Distillers in Victoria, Brits-Columbia.
Macaloney wil met deze route het volgende bereiken: ‘Ons doel is om de distilleerderijen en whiskeys in het Pacifische Noordwesten onder de aandacht te brengen en bezoekers een leuke, leerzame en gedenkwaardige ervaring te bieden.’ Naar eigen zeggen gaat het om ‘s werelds eerste internationale whiskey route.

Amerikaanse whiskey tour langs prachtige omgeving

De Northwest Whiskey Trail leidt bezoekers door fraaie landschappen en pittoreske routes, van de onaangetaste kustlijnen van Brits-Columbia tot de glooiende heuvels van de staat Washington en de stedelijke streek van Portland. Daarmee is de whiskyroute uitermate geschikt voor natuurliefhebbers.
De route komt langs de volgende zeven distilleerderijen:
●       Macaloney’s Island Distillery in Victoria, Brits-Columbia
●       Goldstream Distillery in Cowichan Valley Brits-Columbia
●       Shelter Point Distillery in Campbell River, Brits-Columbia
●       Deep Cove Brewers & Distillers in Vancouver, Brits-Columbia
●       Copperworks Distilling in Seattle, Washington
●       Westland Distillery in Seattle, Washington
●       Westward Whiskey in Portland, Oregon
Iedereen is vrij om de route naar eigen wens in te delen en krijgt bij elke distilleerderij een rondleiding waarbij het distillatieproces wordt getoond. Uiteraard is het ook mogelijk om de whiskeys te proeven en wordt het verhaal en de cultuur achter elk merk besproken.

Meer weten?

Tijdens het parcours kunnen de mensen een stempel laten zetten bij elk van de deelnemende distilleerderijen, zodra de stempelkaarten gevuld zijn kan deze bij de laatste distilleerderij worden ingeleverd voor een exclusief, limited-edition Northwest Whiskey Trail Glencairn whiskyglas. Meer weten? Ga naar deze website. Wil je het dichterbij huis houden? Bezoek dan bijvoorbeeld eens Bus Whisky
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS