Nieuwe Nederlandse whisky vanaf vandaag te koop

Nieuws
donderdag, 01 februari 2024 om 11:00
veldman stokerij 2
Nederland is weer een nieuwe whisky rijker. Heb je zin in een whisky uit Limburg? Dan is er goed nieuws, want Veldman Stokerij brengt vandaag Whisky Nr. 7 uit.
Het gaat om een drie jaar oude whisky die de distilleerderij op de markt brengt. Een drank die 27 maanden heeft gerijpt in een ex-Merlot vat en 9 maanden in een ex-Bourbon vat. In totaal komen er uit het kleine vaatje 198 flessen. Een prijs wordt niet genoemd.

Waar is de nieuwe whisky van Veldman Stokerij te koop?

Wel is te lezen op het officiële Facebook-account wat de verkooppunten zijn van de nieuwe whisky:
  • Wijnhuis Blerick
  • Slijterij Teeuwen
  • úw topSlijter (Salut)
  • Danny's Drankshop
  •  De Drankenmarkt
  • Mitra Remunj
  • Slijterij Wijnboetiek Het Steenhuis Vlodrop
Verder schrijft Veldman Stokerijk het volgende: ‘Aangezien de whisky altijd de deur uit vliegt...wees extra lief voor je slijter en reserveer er alvast een fles als dat kan.’

Al vroeg aan de slag met destilleren

De drank is volledig gemaakt in Limburg. Afgelopen jaar hadden we nog een interview met Willem Veldman, de eigenaar van Veldman Stokerij. Daarin lees je dat hij op jonge leeftijd begon met distilleren:
‘Toen zei een oom van mij: wijn en bier maken lukt niet altijd. Dat verzuurt wel eens. Het verzuurde bier kan je distilleren om de alcohol eruit te halen en er dan alsnog wat lekkers mee te maken. Wat we thuis al deden was dus likeurtjes maken door het fruit op brandewijn te zetten.’ Zo maakte Willem zijn eerste likeur al op jonge leeftijd in een weckpot met fruit.’
Ook hebben we een heel achtergrondartikel geschreven in onze Distilleerderij Donderdag waar je meer te weten komt over deze partij uit Limburg.
Meer weten over Nederlandse whisky? Ontdek wat we nog meer geschreven hebben. Je kan regelmatig op festivals een mooie dram proeven.

POPULAIR NIEUWS