Nieuwe populaire Netflix serie: ‘Ik heb een nieuwe bourbon, bijna tien jaar oud’

Nieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 12:00
eric netflix
Sinds 30 mei staat er een nieuwe tv-serie op Netflix met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Daarin staat de vermissing van een kind, of eigenlijke meerdere keren, centraal. Daarnaast is er een schokkende link met bourbon.
In de top 10 meest bekeken series op Netflix staat momenteel de zesdelige serie Eric. Als je leest dat de serie gaat over verdwijnende kinderen, denk je niet meteen aan whisky.

'Ik heb een nieuwe bourbon, bijna tien jaar oud'

Toch speelt er één zin een hele markante rol in de show en dat is: ‘Ik heb een nieuwe bourbon, bijna tien jaar oud.’ De uitspraak volgt voor het eerst op ongeveer de helft in de eerste aflevering. Daarna zegt iemand ‘Misschien later.’
Waar de uitspraak vandaan komt, weet de kijker niet. De spanning zit erin dat er net een kind van 9 jaar vermist is, oftewel bijna tien jaar.
Detective Michael Ledroit (McKinley Belcher II) is op zoek naar dit kind en is conversaties aan het afluisteren in de discotheek The Lux. Daarna komt de zin meerdere keren terug in de tv-serie en is de vraag uiteraard waar de vermiste kinderen zijn.
Als kijker weet je niet wat je ziet, in zoverre: een bourbon neerzetten als synoniem voor bourbon. Dat is vrij walgelijk. Tevens ga je je afvragen of dit soort dingen in het echt gebeuren waarin kidnappers en andere pscyho’s onderling zó met elkaar praten.
Daar gaan je nekharen toch recht van overeind staan?
Enfin, Eric is nu dus te streamen op Netflix.

Meer whisky-referenties in populaire cultuur

Wil je meer weten wat we geschreven hebben over whisky’s in films en tv-series? Bekijk dan onze overzichtpagina:
Want whisky is overal. Ben jij recent nog ergens de godendrank tegengekomen? Tip ons gerust via [email protected] en wie weet lees je er binnenkort over terug hier op Whisky Monkeys.
Twee Schotten en heel veel whisky Image
Twee Schotten en heel veel whisky
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Ludovic Robert/Netflix

POPULAIR NIEUWS