Na Game of Thrones whisky's nu ook House of the Dragon single malt whisky's op komst

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 14 juni 2024 om 12:00
house of the dragon indri single malt whisky
De HBO hitserie House of the Dragon seizoen twee staat voor de deur. Liefhebbers van Game of Thrones en Westeros kunnen de serie in stijl kijken, want de Game of Thrones prequelserie heeft eindelijk zijn eigen single malt whisky’s te pakken.
Het Indiase whiskymerk Indri heeft voor de expressies de handen ineen geslagen met Warner Bros. Discovery Global Consumer Products. De distilleerderij onthult de twee nieuwe whisky’s vlak voor de aftrap van het nieuwe seizoen van de HBO Original series.
Siddartha Sharma, oprichter van Piccadily Distilleries, vertelt dat Indri blij is om samen met Warner Bros. de twee single malts naar liefhebbers van de Game of Thrones serie te mogen brengen.
‘Deze innovatieve samenwerking zet een nieuwe standaard voor samenwerking en creativiteit en verstevigt Indri's positie als het toonaangevende whiskymerk uit India.’

De House of the Dragon single malt whisky’s vertolken de twee huizen

Net als de whisky’s in de Diageo whiskyreeks rondom de HBO serie Game of Thrones, vertolken de single malt expressies van Indri de twee huizen uit de nieuwe serie. Hieronder zetten we de details van beide expressies op een rij:
Indri House of the Dragon House of Black whisky
De House of Black single malt whisky staat voor de Black Council uit House of the Dragon. In deze raad zitten onder andere Rhaenyra Targaryen en een groot deel van haar familie.
De whisky van Indri heeft een volledig zwarte verpakking en een zwarte fles met een rode hals en dop. Op beide staat een rode draak afgebeeld. Dit zijn de tasting notes:
  • Neus: Zoete toffee, romige vanille en subtiel turf.
  • Smaak: Zoete chocolade en toffee, gevolgd door vleugjes aarde, dadels, vijgen en vanille.
  • Afdronk: Aanhoudend met tonen van turf.
Indri House of the Dragon House of Green whisky
De tweede single malt whisky rondom de Game of Thrones serie is een eerbetoon aan de Green Council uit House of the Dragon. Dit is de kleine raad die koning Augon Targaryen gevormd heeft tijdens de burgeroorlog (en de ruzie met de andere helft van de familie).
De whisky heeft een groene verpakking en een heldere fles. Op deze verpakking staat een groene draak afgebeeld die symbool staat voor het huis uit Westeros. De tasting notes van de whsiky zijn als volgt:
  • Neus: Rijpe bananen, vanille, toffee, honing, rozijnen en ananas. 
  • Smaak: Zoete, fruitige, bloemige en nootachtige smaken met tonen van specerijen, chocolade en gedroogd fruit.
  • Afdronk: Subtiel met aanhoudende fruittonen.
Voor liefhebbers van de HBO Original serie in Europa en de Verenigde Staten is er helaas niet zo’n goed nieuws. De flessen worden namelijk alleen verkocht bij een select aantal verkooppunten in India en bij de Delhi Duty Free. De prijs van de set ligt tussen de 6000 en 11500 Indiase Roepi, omgerekend tussen tussen de 66 en 130 euro.
Dit is wat we nog meer geschreven hebben over whisky's in tv-series en films.
Foto: Indri

POPULAIR NIEUWS