Vraag Maar Raak: Wat is jullie ultieme whisky tip tijdens deze warme temperaturen?

Rubrieken
vrijdag, 28 juni 2024 om 15:00
arran whisky review whisky monkeys 1
De zon schijnt en dat betekent een hoop vitamine D. Maar wat betekent het voor onze whiskyliefde? Gebeurt daar nog wat mee? Je leest het in een nieuwe Vraag Maar Raak.

Eline

Met warm weer is een mooie fruitige whisky altijd welkom, zoals een mooi glas Arran 10, Arran Quarter Cask of Fettercairn 12. De Ierse Green Spot en Emerald Isle zijn lekker fruitig en fris. Als je iets meer te besteden hebt zijn de tropische sferen van de Balvenie Rum Cask ook toepasselijk. Iets bloemigs kan ook prettig zijn, met een mooie Dalwhinnie 15. Als je op zoek bent naar een gevoel van zand en zee, probeer eens een glas Sandend van Glenglassaugh of een nipje van GlenScotia's Icons of Campbeltown Nr. 1.
Een mooie zomerse opfrisser is de Japanse Highball cocktail, die goed gemaakt kan worden met de Ichiro's World Blend(white label).

Jan-Marc

Oei. Ik ben geen man van zomerse of winterse whisky’s, meer van whisky in een bepaalde stemming. Op het moment drink ik regelmatige een rye en dat past verbazend goed bij warm weer. Mijn favorieten zijn de Balcones Eclipse en de ryes van Few. Daarnaast denk ik dat de Quarter Cask van Arran ook een fijne is met dit weer. Wel whisky gerelateerd, maar geen whisky: Barrel agee bier. Een dorstlesser met een whiskysmaakje, waar ik persoonlijk blij van word.

Daan

Het is heel vreemd, maar juist met deze hoge temperaturen heb ik trek in peated whisky. Normaal zijn die voor de koude winterdagen, maar ik vind een Lagavulin 8 of Ardbeg Wee Beastie heerlijk verfrissend met dit weer.

Hessel

Met warm weer drink ik zelden alcohol. Het stijgt gewoon te snel naar je hoofd met hoge temperaturen. Mocht het iets minder heet zijn, is een koud biertje op een terras voor mij een betere optie.
Als het gewoon lekker zomers weer is, gaat een lichte Linkwood of Arran er wel in. Na een avondje barbecueën is een Laphroaig trouwens een mooi verlengstuk van je maaltijd.

Simon

Met warm weer drink ik doorgaans meer water dan alcoholische dranken. Afhankelijk van het gezelschap drink ik misschien een biertje, whisky, soju, sake of plumwijn; niet zozeer in die volgorde. Er is daardoor niet een whisky merk wat ik associeer met een seizoen eerder met het gezelschap waarin ik mij verkeer. Mijn voorraad drank gaat daardoor lekker lang mee.

POPULAIR NIEUWS