Nieuwe whiskymaker bij The Lakes Distillery

Nieuws
door Monkey
maandag, 16 januari 2023 om 12:00
whisky bar
Bij The Lakes Distillery is een nieuwe master distiller aangewezen. Dhavall Gandhi zal zijn post verlaten en in plaats daarvan komt Sarah Burgess aan boord. Zij zal in haar nieuwe rol verantwoordelijk zijn voor alle whiskyproductie activiteiten bij The Lakes.
Burgess kwam al in het begin van januari naar The Lakes Distillery om samen met Gandhi de 2023 botteling over te dragen. Hierna nam ze officieel het stokje over van Gandhi omtrent de whisky bij The Lakes. Gandhi zal zich meer gaan richten op zijn whisky consultancy, Dhavall Gandhi Whisky, die hij al een jaar naast zijn werkzaamheden startte. Op dit gebied blijft hij nog wel aan The Lakes Distillery verbonden, want dit is nu een van zijn klanten.
Voordat Burgess haar nieuwe uitdaging aanging was ze creative director bij The Craigellachie en was ze master distiller bij The Macallan. De nieuwe master distiller brengt dan ook meer dan 25 jaar ervaring en kennis in de whisky-industrie mee naar haar nieuwe werkgever. Zo richtte ze zich op het creëren van het whisky assortiment, de innovatie en kwaliteitscontrole tijden haar tijd bij Edrington, het particuliere internationale bedrijf uit Glasgow achter onder andere Hoghland Park, The Glenrothes en The Macallan. Ze heeft hier onder andere geholpen bij het ontwerpen van The Macallan Genesis en The Macallan Sir Peter Blake The Anecdotes of Ages Collection.
Los van haar indrukwekkende carrière bij The Macallan is Burgess ook een flinke tijd werkzaam geweest bij Diageo. Ze had managede in die rol onder andere de Oban, Glenkinchie en Clynelish distilleerderijen.

Een perfecte match?

Burgess is aan boord gekomen bij The Lakes omdat ze ‘geïntrigeerd geraakt was door het feit dat dit een relatief nieuwe distilleerderij is die toch een hoogwaardige whisky neer heeft weten te zetten’. Ze is er zeker van dat ze tijdens haar loopbaan bij The Lakes Distillery nog veel meer fantastische whisky’s voorbij zullen komen. En niet alleen Burgess heeft zin in het avontuur. Nigel Mills, mede-oprichte van de distilleerderij is ook enthousiast. Hij vindt dat Burgess niet alleen ‘een schat aan ervaring en creativiteit meebrengt’, maar dat haar scherpe inzicht in het whiskyproces perfect past bij de filosofie die The Lakes Distillery erop nahoudt.
Wist je dat Topdrinks heel mooie whisky's te koop heeft?

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties