Vier het Chinees Nieuwjaar in stijl met speciale whisky's van The Macallan!

Nieuws
maandag, 16 januari 2023 om 13:00
macallan night on earth
In Nederland hebben we de jaarwisseling inmiddels achter de rug, maar in China moet het feest nog beginnen! China heeft immers een andere jaartelling en hanteert daarbij de 'maandjaren'. Het Chinees nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefeest of het Lunar Newyear, valt elk jaar op een andere dag en dit jaar is dat de 22e januari. Op die dag begint het jaar van het konijn. Het konijn is het dier uit de Chinese dierenriem dat het meeste geluk brengt en vertegenwoordigt een lang leven, vrede en voorspoed.
Wie het Chinees nieuwjaar mee wil maken kan het festijn in diverse grote steden in Nederland meemaken, zowel Den Haag als Amsterdam hebben een grote Chinatown wijk waar het nieuwe jaar met veel (knal)vuurwerk, dans en gezang gevierd wordt.
Chinezen staan niet alleen bekend om hun vuurwerk, maar zeker ook om hun voorliefde voor sterke drank. The Macallan heeft ook oog voor de Chinese traditie en brengt diverse speciale whisky's uit, speciaal om het Lentefeest extra luister bij te zetten.

A Night on Earth

The Macallan weet wat traditie is en weet ook hoe belangrijk dat is. Met een speciale editie Single Malt viert biedt The Macallan een ideale fles om cadeau te geven of om in eigen kring samen van te genieten. Deze fles wekt bij uitstek het gevoel op van saamhorigheid, optimisme en een positieve stemming richting het nieuwe jaar. Wat is nu een betere manier om het nieuwe jaar mee te starten?
De fles is gebaseerd op Hogmanay, het traditionele Schotse nieuwjaarsfeest, dat net als het Chinese Nieuwjaar eeuwen terug gaat als een moment om samen te vieren vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. De fles is verpakt in een fraaie en rijk geïllustreerde verpakking, met zowel rood- als blauwtinten die prachtig de traditionele rode Chinese kleur combineert met de blauwe Schotse kleuren. Hierdoor ontstaat een fraai vormgegeven doos die ideaal is als cadeau is voor bijvoorbeeld (zaken)relaties of vrienden.
De illustratie is gemaakt door de Japans-Franse ilustrator Erica Dorn, die tegen Prestige Online de volgende verklaring gaf:
"De gekozen kleuren staan voor een specifieke reis in gedachten. Rood voor blijdschap, vitaliteit, geluk en plezier, blauw vor de winteravonden in Schotland en als laatste amber als eerbetoon aan de zachte aroma van zachte boter en vers gebakken brood".
Het brood waar Dorn over spreekt is een traditioneel geschenk dat gegeten wordt tijdens het Schotse Hogmanay.
Voor wie deze fles nog niet voldoende is, de fles is ook te koop in een combinatie met twee andere specialiteiten van het Huis: The Macallan Sherry Oak en The Macallan Double Cask. Wie dus het Chinees Nieuwjaar in stijl wil vieren kan helemaal bij The Macallan terecht dit jaar.
Maak nog de hele maand kans op toffe prijzen!