Ophef rondom Rod Stewards Wolfie’s Whisky blijkt storm in een Glencairn glas

Nieuws
woensdag, 17 januari 2024 om 7:00
wolfies
Sir Rod Stewart heeft sinds juni 2023 zijn eigen whiskymerk, Wolfie’s Whisky. Rondom de blended scotch whisky ontstond onlangs wat ophef en dat had alles met de fles te maken. Zo meldt The Spirits Business.
Het ontwerp van de fles whisky van de wereldberoemde zanger viel namelijk niet goed bij iedereen. Er is dan ook een klacht ingediend bij het Independent Complaint Parcel (ICP) van de alcohol-industrie. Deze bezwaar is ingediend vanwege het logo op de fles: een cartoonesk karakter van een wolf met een hoge hoed op, waarin een schoppen aas gestoken is.
Dit zou niet in lijn zijn met de regelgeving omtrent alcohol. De wolf op de verpakking en de fles zouden een aantrekkingskracht hebben op kinderen en ander jong publiek. Daarnaast zou de slogan van de whisky, ‘rascal of a thing’ onverantwoordelijke consumptie aanmoedigen. Dat laatste zou nog meer kracht krijgen door de samenwerking met de rockster.

Klacht rondom Wolfie’s Whisky niet gehoord

Het onafhankelijke panel van ICP heeft de klacht bestudeerd. Daarop is besloten dat deze niet gehoord zal worden. De slogan van het blended Schotch whiskymerk van Stewart is volgens de organisatie ‘een typisch luchtige term die gebruikt wordt om te verwijzen naar brutaliteit, en niet synoniem is met illegaal gedrag of criminele activiteiten’.
Rachel Childs, voorzitter van ICP, vertelt dat de wolf ook niet voor een aantrekkingskracht op minderjarigen zorgt.
‘In dit geval concludeerde het panel dat de cartoonwolf werd gepresenteerd op een manier die zich onderscheidde van hedendaagse kindertekenfilms. ' Ook de andere elementen op de verpakking zijn volgens het oordeel van Childs niet specifiek aantrekkelijk voor minderjarigen.
Sir Rod Stewart heeft Wolfie's Whisky opgericht met Duncan Frew en Loch Lomond Distillery en Duncan Frew. Laatstgenoemde vertelt dat er juist nauwgezet gewerkt is om elk element van Wolfie’s Whisky zo neer te zetten dat de richtlijnen rondom verantwoordelijk alcoholgebruik nageleefd worden. Hij is dan ook erg blij met de uitkomst van deze situatie.
Foto: Wolfie's whisky

POPULAIR NIEUWS