Sir Rod Stewart brengt zijn eigen whiskymerk uit

Nieuws
vrijdag, 26 mei 2023 om 11:00
wolfies whisky rod stewart
Rocklegende Rod Stewart heeft zijn eigen whisky uitgebracht. De whisky heeft de naam Wolfie’s Whisky gekregen en is volgens Stewart een ‘rakker van een ding’. De drank komt uit een bekende distilleerderij.
De whisky van Stewart is een blend die gestookt, gemengd en gebotteld is in de Loch Lomond distilleerderij in Schotland. De fles van de whisky is voorzien van een driedimensionaal logo van het hoofd van een wolf zoals deze in de jaren ’50 getekend werden in cartoons.
De rockster zegt dat de fles en de whisky zijn repuratie als ‘The Cockney Scotsman’ eer aan doet en daarbij een eerbetoon aan zijn Schotse erfgoed is. De fles van Wolfie’s Whisky bevat nog een knipoog naar Stewarts carrière. Op de bodem van de fles is namelijk een tekst van de artiest te vinden.
‘Rhythm of My Heart’ verwijst naar het eerste nummer van Stewarts album Vagabond Heart uit 1991. Dit nummer is ook de eerste single die van dat album uitgebracht werd. Rhythm of My Heart is bovendien een bewerking van het gedicht ‘The Bonnie Banks o’ Loch Lomond’ van Andrew Lang.
Hieronder staat de Instagram Post van Sir Rod Stewart rondom de whisky:

Wat is Wolfie’s Whisky precies?

De 78-jarige rocklegende vertelt dat Wolfie’s Whisky ‘je mee terug neemt naar de goede oude tijd.’ Hij vertelt dat de whisky verfijnd en gebalanceerd is en bedoeld is om zowel met ijs als in een cocktail te drinken.
De blend van Sir Rod Stewart is nog niet voorzien van officiële tasting notes, maar er is wel al een voorproefje gegeven. De drank wordt namelijk omschreven als een whisky met smaken van ‘verwarmend kaneel, verse vanille en gebakken appel’. De whisky is gebotteld op 40 procent ABV.
De whisky is vanaf maandag 19 juni te koop in het Verenigd Koninkrijk en in Europa. De pre-sale start op 16 juni, waar je de whisky kunt reserveren mits je je via de Wolfie's Whisky website aangemeld hebt. De Verenigde Staten krijgen Wolfie’s Whisky zodra Stewart weer op tournee gaat. En de prijs? Voor 35 pond heb je straks al een fles in huis.

POPULAIR NIEUWS