Pernod Ricard distilleerderij onthult whisky met een vleugje Japan

Nieuws
vrijdag, 04 oktober 2024 om 10:00
chivas regal takumi reserve whisky
Chivas Regal heeft haar nieuwste whisky onthuld waarin een vleugje Japan verwerkt is. Het gaat om de Chivas Regal Takumi Reserve whisky.
De expressie is ontstaan uit een samenwerking met Masuizumi, een grote sakebrouwerij in Japan. Zij stelde een aantal van haar premium sakevaten beschikbaar voor de distilleerderij. Deze zijn vervolgens gebruikt om de 12 jaar oude blended whisky van Chivas in te finishen.

Whisky verkent nieuw gebied

Sandy Hyslop, directeur Blending bij Chivas, meldt dat er met deze whisky een grens verlegd wordt op het gebied van smaak. Maar dat is niet het enige waar de expressie voor staat. De drank vertegenwoordigt namelijk ook een nieuw terrein voor de whiskymaker. De whiskymaker is altijd op zoek naar smaken en heeft met deze samenwerking een nieuwe twist voor de whisky gevonden.
‘Het is een symbool van de kracht van samenwerking en gedeelde waarden, en nodigt enthousiastelingen uit om de magie te ervaren die voortkomt uit de eenheid van traditie en innovatie.’
Sandy Hyslop.

Wat is de Chivas Regal Takumi Reserve whisky?

De nieuwe whisky volgt na een samenwerking in 2018, waarbij er sake in 2018 is gemaakt die in ex-Chivas vaten gerijpt heeft. In diezelfde vaten is uiteindelijk weer Chivas Regal whisky gegaan voor een finish. Hierdoor zijn de smaken van zowel sake als whisky te vinden in de nieuwe drank.
De tasting notes van de Chivas Regal Takumi Reserve whisky worden omschreven als een fluweelzachte, rijke smaak. Deze wordt geaccentueerd door sappige peren, kruidnagel en nootmuskaat en een zoete toon
De 12 jaar oude whisky is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Chivas Regal Takumi Reserve whisky te koop?

De nieuwe telg van de Pernod Ricard distilleerderij is jammer genoeg niet wereldwijd beschikbaar. De blended whisky komt namelijk alleen terecht in de Aziatische schappen. Zo is de whisky te koop voor 7260 yen (omgerekend ongeveer 45 euro) in Japan, Taiwan en daarnaast in de Filippijnen en Cambodja.
Wil je meer over CHivas Regal lezen? Dat kan in ons nieuwsoverzicht van Chivas.
A Double Scotch Image
A Double Scotch
EUR24.83
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS