Pernod Ricard werkt er hard aan om export naar Rusland te stoppen

Nieuws
zondag, 30 april 2023 om 9:00
jamesonflessen
Na een reeks van protesten door consumenten in het Verenigd Koninkrijk na de keuze om whisky en andere dranken te blijven exporteren naar Rusland, komt Pernod Ricard met een nieuwe verklaring. Het is wel degelijk de bedoeling om de export zolang de oorlog gaande is te stoppen.
In een nieuwe verklaring op de website is te lezen dat het bedrijf ‘hard werkt om de beste manier te vinden om door deze complexe situatie te navigeren, inclusief het stoppen van de export van onze internationale merken terwijl het welzijn en de veiligheid van ons team gewaarborgd kan worden, rekening houdend met de lokale beperkingen.’
Verder benadrukt het bedrijf de reacties van de afgelopen tijd te begrijpen. ‘Veel bedrijven, in onze branche en daarbuiten, hebben dezelfde moeilijke keuze gemaakt.”

Veel protest voor Pernod Ricard merken en export naar Rusland

Eerder deze week werd bekend dat Pernod Ricard doorging met de export van whisky, waaronder merken als Jameson en Redbreast, naar Rusland. Dit leidde tot veel protest en op social media werd opgeroepen op een boycot van Jameson. De beslissing zorgde de afgelopen dagen voor nog meer protest in Engeland en Ierland. Pernod Ricard probeerde eerder ook duiding te geven aan de situatie, maar lijkt nu toch iets meer de nadruk te willen leggen dat de situatie complex is en de eigen veiligheid van werknemers niet vergeten mag worden.
‘Onze inzet om onze collega's in de regio te beschermen is het leidende beginsel geweest van de moeilijke keuzes die we hebben gemaakt, en we blijven hard werken om de beste oplossing voor dit moeilijke dilemma te vinden. We zullen updates geven als dat nodig is.’ Aldus de verklaring.

Wanneer stopt de export?

Hoe en wanneer de export naar Rusland stopt van merken als Jameson is nog onbekend. Eerder werd Absolut Wodka al teruggehaald toen er groot protest kwam van consumenten in Zweden, toen in eerste instantie werd besloten tóch te exporteren naar Rusland.

POPULAIR NIEUWS