Wolfburn Ukraine Humanitarian fles nagenoeg uitverkocht

Nieuws
maandag, 06 februari 2023 om 9:00
wolfburn ukraine
De Wolfburn Ukraine Humanitarian fles lijkt in Nederland nagenoeg overal uitverkocht te zijn. De fles is door Wolfburn afgelopen jaar op de markt gebracht om wat te kunnen betekenen voor de burgers in Oekraïne. De fles kwam in beperkte oplage op de markt.
De oorlog in Oekraïne zal niemand ontgaan zijn. Sinds eind februari 2022 is er een hevig gevecht gaande tussen Oekraïne en Rusland, wat leidde tot veel initiatieven om geld in te zamelen voor onschuldige slachtoffers. De Schots distilleerderij Wolfburn bracht een speciale Oekraïne fles op de markt, genaamd Wolfburn Ukraine Humanitarian Appeal – 7 years. Hiermee wilde Wolfburn graag 25.000 Britse pond ophalen voor Ukrainian Humanitarian Relief Fund, oftewel voor vluchtelingen en slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Fles geheel in het teken van Oekraïne

Het label op de Wolfburn Ukraine Humanitarian fles is geheel in het teken van Oekraïne met de kleuren van de Oekraïense vlag: blauw (boven) en geel (onder). Additioneel is het nationale symbool toegevoegd, namelijk Het Wapen van Oekraïne. De Wolfburn Ukraine Humanitarian fles is in beperkte oplage op de markt gebracht, er zijn slechts 1550 flessen gebotteld.
Afgelopen week verkocht Mitra Drankenspeciaalzaak Hans & Hans Oirschot nog één fles voor 149,99 euro, maar ook deze is inmiddels verkocht. Een rondje op Google maakt ons duidelijk dat de fles niet meer te bestellen is bestellen is en ook dat de oorspronkelijke prijs rond de zeventig euro lag.

Wat is er bekend over de Wolfburn Ukraine Humanitarian fles?

De whisky van Wolfborn heeft zeven jaar gerijpt op ex-bourbon quarters casks. Dit zijn volgens Mitra de kenmerken:
Neus: aanvankelijk zachte tonen van sinaasappel- en citroenschil, gevolgd door een subtiele zoetheid van vanille. Veel fruit.
Smaak: zachte citrustonen leiden de weg, bedekt met hints van hazelnoot en eikenhout. De klassieke bloemige aroma's van Wolfburn zijn hier in overvloed, ondersteund door tonen van gedroogd fruit en kaneel.
Afdronk: karamelachtige aroma's zijn bedekt met gedroogd fruit; Demerara-suiker ontmoet vijgen en dadels. Helemaal aan het einde blijft een vage hint van eikenrook hangen en zorgt voor een mooie, aanhoudende afdronk.

Bijzondere flessen van Wolfburn

Het vernieuwde Wolfburn is redelijk jong met een (her)opening in 2013 en weet keer op keer bijzondere whisky’s op de markt te brengen. Elke fles laat zich kenmerken qua uiterlijk door de afbeelding van een wolf. Wat dat betreft doen de whisky’s hun naam eer aan. Mocht je de Wolfburn Ukraine Humanitarian fles ooit ergens spotten, weet je dat je een bijzonder fles in handen hebt.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties