Dit is de laatste Loch Lomond Remarkable Stills serie whisky

Nieuws
zaterdag, 29 april 2023 om 17:00
lochlomond47
Loch Lomond heeft een nieuwe whisky uitgebracht in de Remarkable Stills serie: Loch Lomond 47 Years Old. De whisky is meteen de laatste in de serie van whisky’s met een uitzonderlijk hoge leeftijd. Eerder al kwamen er whisky’s voorbij van 45 en 46 jaar oud.
Michael Henry, meesterblender bij Loch Lomond vertelt dat de serie ontwikkeld is als eerbetoon aan de distilleerketels van de distilleerderij. Henry vertelt: ‘Het zijn onze unieke distilleerketels met rechte hals die ons onderscheiden van anderen. Als enige distilleerderij in Schotland die deze ketels gebruikt, is ons whiskymaakproces echt innovatief en uniek in zijn soort.’
Over de Loch Lomond 47 Year Old whisky vertelt Henry dat dit de derde en laatste van de Remarkable Stills serie is Het is met een gelimiteerde release van slechts 200 stuks één van de meest zeldzame releases van Loch Lomond.

Wat is de Loch Lomond 47 Year Old Remarkable Stils whisky?

De laatste whisky in de Remarkable Stills serie is de oudste release. De single malt whisky heeft sinds 1970 maar liefst 47 jaar in verschillende vaten gerijpt. Die rijping begon met 43 jaar in first fill Amerikaanse eikenhouten vaten en is afgerond met vier jaar in second fill Oloroso Sherry vaten.
Vervolgens is deze gebotteld op 44,3 procent alcohol. Zoals de rest van de serie is Loch Lomond 47 Year Old unpeated. De whisky heeft een zacht en fruitig karakter. Hieronder vind je de tasting notes van de whisky:
Neus: aroma’s van toffee, sinaasappel, groene appel, rozijnen, kaneel en nootmuskaat, met florale tonen van roos
Mond: zacht met tonen van karamel, vanille, appel, meloen en kiwi, aangevuld met tonen van vlierbloesem
Afdronk: lang met zoete smaken van bruine suiker, gevolgd door limoen en kruiden
De whisky wordt geleverd in een eiken doos met een koperen kern. Deze laatste is, net als de whiskyserie, een eerbetoon aan de distilleerketels. Loch Lomond 47 Years Old wordt wereldwijd verkocht voor 5750 pond.