Proef exclusieve Japanse whisky tijdens Whisky Festival Noord Nederland

Nieuws
vrijdag, 03 maart 2023 om 9:00
festival foto
Tussen 24 en 26 maart is het zover: Whisky Festival Noord Nederland brengt whiskyliefhebbers bij elkaar in Groningen. Tijdens het festival is er iets unieks te beleven, want het festival organiseert dit jaar een exclusieve Japanse tasting.
Japanse whisky is hot. Je ziet de drank uit het land van de rijzende zon dan ook steeds meer op Nederlandse whiskyfestivals, zoals Whisky Festival Noord Nederland voorbij komen. Zo’n festival is natuurlijk de ideale plek om eens kennis te maken met de whisky. Je kan er tenslotte allerlei lekkere drams proeven en meer leren over whisky’s. Dit jaar pakt Whisky Festival Noord Nederland extra uit met extra proeverijen, waaronder een exclusieve Japanse tasting.
De tasting is op vrijdag- en zaterdagavond om 20:00 uur en duurt ruim een uur. Tijdens de sessie krijg je vijf Japanse drams, waarvan drie limited editions. Zo maak je onder andere kennis met ChichibuAkkeshi en Kanosuke.
Een kaartje voor de Japanse tasting kost 36,52 euro (inclusief servicefee) en is nog voor beide avonden te koop. Let wel op dat je ook een geldig toegangsbewijs voor het whisky-festival nodig hebt voor de betreffende avond.

Veel meer whisky sessies tijdens Whisky Festival Noord Nederland

Naast de exclusieve Japanse tasting kun je bij Whisky Festival Noord Nederland terecht voor veel meer whisky gerelateerde tastings. Je kunt aan de slag met de whisky-variant van speed dating: speed tasting, Je maakt tijdens uiteenlopende sessies kennis met allerlei whisky’s die onder andere door Ronaldt Anneveldt van De Monnik Dranken zijn geselecteerd. Daarnaast zijn er allerlei startersclasses en masterclasses te volgen zoals die van Glenfiddich met brand ambassadors Tony van Rooijen en Melody Reekers.
Tijdens het festival kun je ook zelf aan de slag met whisky. Wat denk je van een blending sessie, waarbij je je eigen blend maakt? Je kan je eigen blended whisky maken onder begeleiding van Gerrit Duit en zijn team en daar zelfs een prijs mee winnen. Jouw whisky wordt namelijk beoordeeld door internationale kenners en aan het einde van een sessie hoor je of jij de beste blend hebt gemaakt.
Ga jij naar het Whisky Festival Noord Nederland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

POPULAIR NIEUWS