Deze Ierse whiskey komt uit vier verschillende vaten

Nieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 16:00
redbreast cuatro barriles edition whiskey 1
Midleton Distillery in Cork, Ierland heeft de vierde editie van de Redbreast Iberian Series onthuld. De single pot still whiskey heeft de naam Cuatro Barriles Edition meegekregen, een mooie knipoog naar het unieke proces achter de vloeistof.
De nieuwe Irish whiskey is namelijk in vier verschillende delen gemaakt. Elk deel van de vloeistof heeft gerijpt in een ander vat, wat de drank nieuwe smaken heeft gegeven. Er zijn Amerikaanse ex-bourbon vaten, Spaanse oloroso sherry butts, Portugese tawny port hogsheads en Europese virgin eikenhouten vaten gebruikt.
Aan het einde van de rijping is de vloeistof gehuwd om daarna gebotteld te worden op 46 procent alcohol by volume (ABV).

Wat is de Redbreast Iberian Series single pot still whiskey?

Dave McCabe, meesterblender bij de stokerij, vertelt dat hij ontzettend blij is met de expressie die hem doet denken aan zijn vele reizen en ontmoetingen om de whiskey te maken.
‘Redbreast Cuatro Barriles Edition is een harmonieuze whiskey, die de diversiteit en rijkdom weerspiegelt van de uitstekende vaten die we hebben gevonden op het Iberisch schiereiland, en ik kan niet wachten tot zowel liefhebbers als nieuwkomers deze whiskey uit de eerste hand kunnen ervaren.’
Dit zijn de tasting notes van de Redbreast Cuatro Barilles Edition Ierse whiskey:
Neus: Geroosterd hout met vers en gedroogd fruit, zoals tonen van verse pruimen, rozijnen, vijgen en sinaasappelschil. Daarnaast aroma’s van zoete vanille, nootmuskaat en nootachtige en kruidige ondertonen.
Smaak: Rijk met specerijen zoals kaneel en nootmuskaat en drogende tannines van eikenhout, gevolgd door donkere bessen, marsepein, gerookte amandelen en gezouten karamel.
Afdronk: Lang met pot still kruiden en aanhoudende tonen van eikenhout en fruit.
De Redbreast Cuatro Barilles Edition is exclusief gelanceerd voor de Global Travel Retail. Dat betekent dat de fles straks bij de Duty Free winkels op luchthavens te vinden is zoals The Loop in Dublin. Als je de whiskey online vooruit bestelt, krijg je er ook nog een Red Breast pin bij. De prijs van een fles is 108 euro.
Onlangs wist Redbreast nog een gouden plak in de wacht te slepen tijdens de World Whiskies Awards 2024.
Foto: Irish Distillers/ Midleton
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.