Whisky-industrie weer opgeschud door winkeldiefstal

Nieuws
zaterdag, 27 april 2024 om 8:00
diefstal
Hoe denk je één blikje cola te kunnen afrekenen en 18 flessen whisky in rugzakken achterover te drukken? In België hadden een paar dieven iets te veel zelfvertrouwen, want ze liepen keihard tegen de lamp. Of moeten we zeggen: in de armen van de politie?
Afgelopen dinsdagavond stapten drie mannen, zwaar onder invloed, de winkel Colruyt binnen in het centrum van Leuven. Om kwart over zes ’s avonds hadden ze besloten dat het een goed idee was om hun rugzakken te vullen met 18 whiskyflessen.

Whiskywaarde van 480 euro

De totale waarde van dit levenswater lag op 480 euro. Ze rekenden een blikje Coca Cola af bij de kassa en werden toen gefouilleerd. Het Nieuwsblad schrijft: 'Tijdens de fouille door de Leuvense politie werden er op een van de verdachten drie XTC-pillen gevonden, een andere verdachte testte positief op cocaïne. Geen van de verdachten beschikt over een gekende woonst in België.’
Onder invloed van drugs denken mensen wel vaker rare dingen en de combinatie met alcohol is al helemaal geen goed idee. Het drietal mag het hele verhaal nuchter gaan navertellen in de rechtbank. Want volgende maand moeten ze voorkomen en krijgen ze hun straf te horen.

Niet elke dief gaat vrijuit 

Er wordt regelmatig whisky, alsook andere alcoholische versnaperingen, achterover gedrukt. Vooral godendrank in het hogere segment doen het goed en wordt al snel doorverkocht. Regelmatig zijn slijters de klos, al horen we toch ook geregeld dat dieven in de kaag worden gevat óf dat een slijter een dief in kwestie herkent.
Voor whiskyspeciaalzaken is het enorm vervelend als een klant niet betaalt voor het product. Al vergeten dieven vaak één ding en dat is dat er steeds vaker camera’s hangen. Dus dan denken ze wellicht weg te kunnen lopen, maar worden ze later evengoed alsnog in de kraag gevat.

POPULAIR NIEUWS