Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 13

Rubrieken
woensdag, 27 maart 2024 om 15:00
the glenrothes 10 single malt whisky
Het is weer tijd voor een nieuwe versie van de beste whiskydeals die deze week in het teken staat van “Glen” wat vallei of dal betekent. Tijdens het destillatieproces is er koelwater nodig om de alcoholdampen te laten condenseren tot vloeistof: de new make spirit. Dit koelwater komt uit de nabij gelegen rivieren die de dalen en valleien hebben gecreëerd.

Glenfarclas 10

Maar liefst zes generaties Grants hebben sinds 1865 vorm gegeven aan Glenfarclas. Slechts enkele distilleerderijen zijn nog steeds in familie of privé bezit. Misschien is dit wel het bekendste en meest succesvolle familiebedrijf in Schotland. Glenfarclas kent een grote schare trouwe fans en staat garant voor een constante kwaliteit. Deze Single Malt versie heeft minimaal 10 jaar gerijpt in 60 procent First Fill Oloroso and 40 procent Refill sherry vaten.

The Glenrothes 10

Herkenbaar aan de typische citrussmaken ligt aan de voet van de Mannoch Hills de Glenrothes distilleerderij. Van origine staat deze distilleerderij bekend om haar vintage bottelingen. Maar deze 10-jarige versie maakt deel uit van de Soleo Collectie waaronder ook de 12, 18 en 25 jarige releases vallen. Het eigendom ligt na een turbulente historie bij de Edrington Group die we heel goed kennen van The Macallan en Highland Park.
Mouten, iets wat zeer arbeidsintensief is, wordt uitbesteed aan Tamdhu Maltings zo’n 12 mijl verderop. Wel is er een eigen kuiperij aanwezig, wat vrij uniek is De rijping op zowel eikenhouten ex-bourbon als ex-sherryvaten geeft deze whisky een fruitig karakter.

Glenmorangie X

De grote zilveren X op het etiket is een verwijzing naar een subtitel “made for mixing”. In samenwerking met Bartenders is deze gladde rijkere whisky gecreeërd om verwerkt te worden in mixdranken. Wervelende aroma’s van peer en vanille nemen je mee op weg naar rijke sinaasappel sorbets. Een bekende cocktail is de Glenmorangie X tonic, die bestaat uit 5 centiliter X van Glenmorangie en 7,5 centiliter premium tonic.
Het maken van de cocktail is overigens eenvoudig. Vul je highball glas met gemalen ijs. Voeg Glenmoramgie X en tonic toe. Roer en garneer met een halve schijf sinaasappel. Geniet van je verse drankje.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS