Deze hond is op zoek naar een fles whiskey voor een gewonde soldaat

Nieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 7:00
schreeuw om whisky
Whisk(e)y in tijden van oorlog, dat is niet onbekend. En waar proberen we situaties na te bootsen? In videogames. Er is dan ook recent een nieuwe game verschenen waar een specifieke opdracht in zit die te maken heeft met whiskey.
Ubisoft heeft deze maand een nieuwe game uitgebracht voor de Xbox, PlayStation, Switch en PC: Valiant Hearts: Coming Home. Een spel dat spelers meeneemt naar de Eerste Wereldoorlog. Dit is geen game zoals de Call of Duty serie of Battlefield waarbij je soms het gevoel hebt onderdeel te zijn van een Hollywood blockbuster waar de kogels je om oren vliegen.
Nee, in Valiant Hearts: Coming Home staat het narratieve karakter centraal en dat uit zich meteen in de stijl. Het is bijna alsof je een graphic novel in handen hebt. De game draait vooral om puzzels oplossen, terwijl j e ondertussen meekrijgt hoe gruwelijk een oorlog kan zijn.

Een hond op zoek naar whiskey

In de game bestuur je meerdere personages. Eén daarvan is verpleger Anna, die ook in het eerdere deal Valiant Hearts: The Great War zat. Zij moet gewonde soldaten verzorgen.
Daarbij krijgt ze de hulp van het hondje Walt. In hoofdstuk 2 komt ze op een ziekenboeg waar meerdere mensen hulp nodig hebben. Bij één man staat groot een plaatje met de tekst ‘whiskey’.
Hij heeft veel pijn en de drank is overduidelijk een pain killer. Anna gaat samen met Walt op zoek naar de fles whiskey in het ziekenhuis, die één verdieping hoger ligt. Het levenswater ligt achter een gesloten deur waar Anna zelf niet bijkomt. Je raadt het al: daar biedt Walt uitkomst. Als speler stuur je het hondje naar de andere ruimte en voilà, de whiskey is binnen handbereik. Daarna breng je als speler de whiskey naar de soldaat.
In februari werd Valiant Hearts: Coming Home voor het eerst uitgebracht naar mobiele apparaten als onderdeel van de Netflix games. Mocht je een abonnement hebben op Netflix, kun je deze game dus gratis downloaden. Verder is de gehele collectie, Valiant Hearts: The Collection, uitgebracht. Deze collectie bestaat uit Valiant Hearts: The Great War en Valiant Hearts: Coming Home.
Onlangs werd nog bekend dat er tijdens de vorige NAVO-oefening enorm veel whisky werd ingeslagen voor militairen.
Foto: Pexels
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS