Salma Hayek loopt meteen door naar bar: ‘Whisky, graag’

Nieuws
dinsdag, 04 juli 2023 om 11:00
bar
Whisky is overal. Dat roepen we al maanden. Vandaag hebben we een mooi voorbeeld hoe actrice Salma Hayek in een relatief nieuwe film op HBO Max binnen no time whisky bestelt.
In de film Magic Mike's Last Dance, wordt in de tweede scene van de film whisky voorbij. Dat is binnen twee minuten nadat je als kijker start. De film begint ermee dat Mike (Channing Tatum) ergens als barman werkt en de onbekende vrouw Maxandra (Salma Hayek) op de bar afloopt en zonder aarzeling zegt: ‘Whisky, graag.’

De rol van whisky in film

Ze weet duidelijk wat ze wil. Mike op zijn beurt vraagt enkel of ze de godendrank met of zonder ijs wil, waarop ze antwoordt: ‘zonder.’ Daarmee is de toon gezet. Niet lang daarna zien de twee elkaar weer en schenkt hij haar nog een whisky in om vervolgens voor haar te dansen. In beide gevallen wordt de whisky gebruikt als een soort ‘calm down’ drankje.

Meer whisky in de filmwereld

Het is overigens onduidelijk welke whisky ingeschonken wordt, want dat krijgen we niet te zien. Whisky komt vaak voor in films en tv-series, vaak subtiel, zoals hier het geval is, maar soms ligt het er dik bovenop. En soms gaat het nog een stap verder en promoten acteurs of actrices prominent whisky. Zo zit acteur Keanu Reeves namelijk in een reclame van het Japanse merk Suntory. Zoals we schreven in een eerder nieuwsbericht:
'De John Wick acteur zal nog vaker te zien zijn in video’s rondom The House of Suntory en de Japanse whisky. Er komt namelijk ook een docuserie aan met Wick in de hoofdrol. Deze heeft de titel The Nature and Spirit of Japan en wordt geregisseerd door Roman Coppola, de broer van Sofia. In de documentaireserie wordt de Japanse whiskycultuur verkend en komen Japans vakmanschap en de Japanse manier van gastvrijheid voorbij.’
Zo zie je maar weer: whisky is overal.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS