John Wick acteur in reclame Japans Whiskymerk

Nieuws
door Monkey
donderdag, 25 mei 2023 om 9:00
john wick 4 poster persbericht independent films
Het Japanse whisky merk Suntory is dit jaar 100 jaar geworden. Dat is reden genoeg voor een flink feest en daar heeft de John Wick acteur Keanu Reeves alles mee te maken. Hij verschijnt namelijk in de nieuwe campagne van Suntory.
De nieuwste campagne van House of Suntory is een video gemaakt door filmmaker Sofia Coppola. De regisseur heeft voor de campagne ongetwijfeld inspiratie gehaald uit voorgaande campagnes van Suntory en het feit dat deJohn Wick en The Matrix acteur Keanu Reeves fan is van Japanse whisky. Reeves duikt namelijk op als hoofdrolspeler in de ‘Suntory Anniversary Tribute’-video.
Reeves is zelf erg blij met de samenwerking met Coppola en het Japanse whisky merk: ‘Ik ben een enorme fan van Suntory Whisky, dus het is heel bijzonder om samen te werken ter ere van deze mijlpaalverjaardag’.
Naast Reeves is ook een ander bekend gezicht te zien in de video van Coppola: Bill Murray. Coppola heeft namelijk beelden van haar film Lost in Translation gebruikt in de campagne. Daarin maakte Murray reclame voor de Hibiki 17 whisky van Suntory.
De jubileumvideo van Suntory met Keanu Reeves kun je hieronder bewonderen:

Werkte Keanu Reeves vaker met het Japanse Suntory samen?

Het is niet de eerste keer dat de Canadese acteur in een reclame van Suntory opduikt. 30 jaar geleden werd er ook een campagne van het Japanse merk gelanceerd met Reeves in de hoofdrol. Toen ging het om de Suntory Reserve whisky.
De John Wick acteur zal nog vaker te zien zijn in video’s rondom The House of Suntory en de Japanse whisky. Er komt namelijk ook een docuserie aan met Wick in de hoofdrol. Deze heeft de titel The Nature and Spirit of Japan en wordt geregisseerd door Roman Coppola, de broer van Sofia. In de documentaireserie wordt de Japanse whiskycultuur verkend en komen Japans vakmanschap en de Japanse manier van gastvrijheid voorbij.
Over de serie meldt Reeves het volgende: ‘Mijn bewondering voor de whisky gaat verder dan het proeven van de whisky. Het is het verheven Japanse vakmanschap en de aandacht voor elk detail dat Suntory Whisky zo speciaal maakt. Als acteur die mijn eigen vakmanschap aanscherpt en perfectioneert, is het geweldig om dit proces in een docuserie te delen."
Suntory werd in 1923 opgericht door Shinjiro Torii die whisky begon te maken in de Yamazaki distilleerderij, gelegen aan de rand van Kyoto in Japan. Om het jubileum te vieren komen er ook speciale whisky’s uit.
Beeld: Independent Films

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties