Schotse Highland single malt whisky van 44 jaar uit de doeken gedaan

Nieuws
vrijdag, 26 januari 2024 om 13:00
glenglassaugh 44yo
Het Schotse whiskymerk Glenlgassaugh heeft een nieuwe whisky in de Serpentine Coastal Cask Collection uitgebracht. Het gaat om een Highland single malt die in beperkte oplage verschijnt: de Glenglassaugh 44 Years Old whisky.
De Glenglassaugh expressie is gemaakt door Rachel Berrie, meesterblender bij de Brown Forman distilleerderij. De whisky heeft 44 jaar lang gerijpt in de Highlands in een Pedro Ximénez sherry butt met nummer 3059.
Er zijn slechts 275 flessen gebotteld die in de Dubai Duty Free travel retail winkel in Dubai Airport te koop zijn. De fles is namelijk ter ere van de 40e verjaardag van de winkel uitgebracht.

Wat is de Glenglassaugh 44 Years Old whisky?

De nieuwe single malt van Glenglassaugh is eind december onthuld bij Dubai Duty Free. De tasting notes van de Glenglassaugh 44 Year Old whisky zijn als volgt:
Neus: Aroma’s van gezouten karamel, zwarte bes, bloedsinaasappel en bosbessenpastille.
Smaak: Kersen, amandelen, mandarijn met hints van grapefruit, steranijs en nori.
Afdronk: Lang en fruitig.
De drank wordt geleverd in een exclusieve houten kist met een scharniersluiting. Op de voorkant schitteren het Glenglassaugh logo en een gouden plaque met informatie over de expressie. Achter de twee deuren van het kistje staat de fles.
In het glas van de fles is het nummer van het vat gestanst en de hals bevat een label met onder andere de handtekening van Rachel Berrie.
De rest van de vormgeving van de karaf is vergelijkbaar met de onlangs uitgebrachte Sandend, Portsoy de 12 Year Old flessen. Wij vertelden eerder al over deze flessen dat ze ‘een eerbetoon aan de elementen die de drank maken tot wat het is: het land en de zee’.
De Glenglassaugh 44 Year Old whisky is te koop op de luhthaven van Dubai. De prijs van een fles is 6600 dollar (omgerekend ongeveer 6000 euro).
Foto: Glengla

POPULAIR NIEUWS