Tamdhu Quercus Alba Distinction 3 uit de doeken gedaan

Nieuws
dinsdag, 17 oktober 2023 om 10:00
tamdhu quercus alba iii
Hoewel whisky jarenlang in vaten kan wonen, kunnen expressies elkaar door een goede strategie ineens heel snel opvolgen. Want momenteel is Tamdhu Quercus Alba Distinction 3 alweer uit de doeken gedaan.
Onlangs kwamen we nog met de Tamdhu Quercus Alba Distincion 2 recensie, maar tijd om stil te staan is er niet met de release van alweer de nieuwe whisky! Nummer drie is afkomstig uit eiken Oloroso sherryvaten. In het persbericht staat het volgende:
‘De Quercus Alba Distinction-serie heeft een unieke reis die ze alle drie hebben gevolgd. Hun verhaal begint in de eikenbossen van Noord-Amerika, voordat ze in Spanje worden geïmporteerd, waar deze vaten in de loop van zes jaar zorgvuldig worden vervaardigd in de ‘sherrydriehoek’.’

Wat zijn de tasting notes van de Tamdhu Quercus Alba Distinction III?

De tasting notes van de Tamdhu Quercus Alba Distincion 3 is als volgt:
Neus: Zandkoekjes gedoopt in vanillecrème, eikenhout, citrus en pepermunt.
Mond: Rijk, zacht eikenhout bedekt de mond en maakt plaats voor pruimen en chocoladelimoenen.
Afdronk: Stabiel sherry eikenhout vervaagt tot gedroogde kersen en honingraat.
De whisky is gebotteld op 48 procent alcohol by volume en wordt te koop aangeboden bij speciaalzaken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Azië, Australië en ons kikkerlandje. De prijs is omgerekend ongeveer 80 euro.

Tamdhu Quercus Alba Distinction 2 viel goed in de smaak

De vorige expressie, de Tamdhu Quercus Alba Distinction 2 viel goed in de smaak zoals je kunt lezen in onze recensie. Daarin staat onder meer het volgende: ‘Als je de fles opentrekt, komen er direct zoete aroma’s vrij die je doen denken aan een warm stuk kersengebak. Als je wat langer de tijd neemt om te ruiken wordt dit aangevuld met een vleugje sinaasappel en wordt je neus een klein beetje geprikkeld door wat kruidige tonen. Het nodigt uit om even wat langer te ruiken om vervolgens een slok van dit toegankelijke elixir te nemen.’
Bekijk hier al onze whisky recensies.

POPULAIR NIEUWS