Teeling Whiskey Reserve series krijgt een nieuwe expressie

Nieuws
door Monkey
donderdag, 21 september 2023 om 9:00
teeling 21yo
De Teeling distilleerderij heeft een nieuwe limited edition whiskey uitgebracht. Het gaat om een nieuwe expressie in de Teeling Rising Reserve series. Zoals de voorgaande whiskey in de collectie is ook deze single malt 21 jaar oud.
Het is niet voor het eerst dat we van de Teeling Rising Reserve 2 whiskey horen. De drank stak zijn kop al op tijdens de Masters of Irish Whiskey 2023. Daar sleepte de expressie namelijk al een prijs in de wacht, net als de nog onaangekondigde Teeling Wonders of Wood 3 whiskey. Waar de Wonders of Wood expressie een gouden plak meenam, kreeg Rising Reserve 2 een mastermedaille.
Jack Teeling, oprichter en Managing Director van Teeling Whiskey, vertelt dat de Rising Reserve whiskey een feestelijke expressie is die niet alleen het verleden van Ierse whiskey viert, maar ook de toekomst. De whiskey verkent daarbij ‘nieuwe wegen van smaak en karakter’.

Wat is de Teeling Rising Reserve 2 whiskey?

De Teeling Rising Reserve 2 whiskey wordt in een donkere fles geleverd met witte letters. Deze zit op zijn beurt weer in een zwarte doos die voorzien is van het Teeling logo en aan de binnenkant informatie over de serie en over deze expressie bevat.
De expressie is 18 jaar gerijpt in ex-bourbonvaten, waarna deze overgegoten is in Italiaanse Marsala vaten. Daarin heeft de drank nog drie jaar gerijpt om fruitigere tonen te krijgen. De drank is gebotteld op 46 procent ABV.
Dit zijn de tasting notes van Teeling Rising Reserve 2:
Neus: Zachte vanille met gerooster abrikozen, tabak, rijke gekruide vruchten, Sevilla sinaasappelen en geroosterde amandelen.
Smaak: Romig met bruine suiker, gestoofd fruit, gevolgd door eiken tannines en kaneelkruid.
Afdronk: Lang en verwarmend met tonen van kamperfoelie, demerara suiker, citrusvruchten en specerijen.
De Teeling Rising Reserve 2 whiskey is vanaf nu te koop in geselecteerde Ierse winkels en de Teeling distilleerderij. De whiskey komt ook internationaal uit, maar of de drank in Nederland te koop zal zijn is niet bekend. De oplage in in elk geval beperkt tot 6.000 stuks.
Foto: Teeling Whiskey

POPULAIR NIEUWS