The Macallan en Edinburgh International Festival gaan creatieve samenwerking aan

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 23 januari 2024 om 13:00
edinburgh international festival 1
Het Edinburgh International Festival heeft een nieuwe hoofdpartner. Dit jaar slaat het festival de handen ineen met The Macallan single malt Scotch Whisky. De samenwerking is groots aangekondigd op de website van het festival.
De creatieve samenwerking zal in elk geval tot een grootschalig en ‘visueel verbluffend’ openingsevenement in Edinburgh leiden. Tijdens dit evenement met het thema ‘Rituals That Unite Us’ worden mythologie, geschiedenis en het culturele erfgoed van Schotland gecombineerd.
De opening van het festivalseizoen wordt verzorgd door een groot creatief team van professionals, kunstenaars en artiesten. Het publiek wordt uitgenodigd om ‘een transcendente wereld binnen te stappen die het verleden, heden en toekomst van Schotland verkent.’

Wat is het Edinburgh International Festival?

Het Edinburgh International Festival is een jaarlijks feest in de stad in Schotland dat al sinds 1947 bestaat. Tijdens de laatste drie weken van augustus worden in de stad allerlei evenementen georganiseerd. Het publiek kan in deze periode genieten van visuele kunst, workshops, lezingen, exhibities en concerten.
Dit jaar is de agenda nog relatief onbekend. Wel is er al een tipje van de sluier opgelicht. Er zullen namelijk vijf opera’s zijn, waaronder een vertolking van Carmen onder leiding van regisseur Andreas Homoki.
Daarnaast zal er een dans-theatervoorstelling zijn met de naam Assembly Hall. Deze wordt verzorgd door de Canadese choreograaf Crystal Pite. De rest van het programma wordt op 7 maart bekendgemaakt.
Omdat The Macallan zijn 200ste verjaardag dit jaar viert, is de kans groot dat er flink uitgepakt gaat worden. Jaume Ferràs, Global Creative Director bij The Macallan, heeft in een reactie aangegeven blij te zijn om in de samenwerking gebruik te maken van het gezamenlijke erfgoed en creatieve talenten.

POPULAIR NIEUWS