The Macallan A Night on Earth The Journey is als een cadeau

Nieuws
donderdag, 30 november 2023 om 11:00
the macallan a night on earth iii journey
The Macallan heeft de nieuwe telg in de A Night On Earth whiskyserie onthuld. De komende expressie viert de speciale momenten die we met elkaar doorbrengen en heet dan ook toepasselijk ‘The Journey’.
Het vieren van de unieke momenten die je met je geliefden doorbrengt is een beetje het thema van de komende feestdagenmaand. Wat dat betreft is deze nieuwe A Night on Earth expressie mooi op tijd onthuld. De The Journey whisky is de derde in de serie nieuwe jaarlijkse releases van The Macallan die een eerbetoon vormen aan Hogmanay.
We vertelden in onze Whisky Names Explained over de A Night on Earth in Scotland expressie al iets meer over deze feestdag: ‘Dit is van oorsprong (zo wordt er gespeculeerd) een viering van de winterzonnewende onder de Vikingen. Hierbij werd er eind december flink gefeest en er werden gebruiken van de Gallische Samhain viering uitgevoerd. In Schotland uit zich dit tegenwoordig in dagenlang feest.’
Voor dit jaar is er gekozen voor een samenwerking met Chinese kunstenaar Nini Sum. Zij heeft een nieuwe verpakking met meerdere lagen ontworpen. Deze begint met een rode buitenkant, zoals ook bij de rest van de serie het geval is. Daarop zijn bomen onder een met vuurwerk verlichte lucht te zien. In de buitendos zit een tweede doos, of laag, waarin uiteindelijk de fles verborgen zit.
Sum heeft zich laten inspireren door eigen herinneringen aan mooie momenten zoals het nieuwjaarsdiner waar het stoom nog vanaf komt. The Macallan omschrijft de verpakking als een soort cadeau dat uitgepakt moet worden.

Wat is The Macallan A Night on Earth The Journey whisky?

The Macallan A Night on Earth The Journey is gerijpt in first fill Amerikaanse ex-bourbon vaten en geroosterde Europese en Amerikaanse eikenhouten sherry vaten. Uiteindelijk is het geheel op 43 procent alcohol by volume gebotteld. De rijping in de vaten heeft de drank een diepgouden kleur gegeven. Wat betreft de tasting notes mag je het volgende verwachten:
Neus: Geroosterd eikenhout, romige gestoomde rijst en kokosmelkpudding, citrusvruchten, vanille en haverkoekjes.
Smaak: Bruisend citrusfruit - citroen en limoen - met zoete romige vanille pudding en geroosterde kokos.
Afdronk: Medium met zoete, geroosterde eik en vanille.
De whisky is vanaf december wereldwijd te koop. Wat de exacte prijskaart wordt die aan een fles hangt, is nog niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS