Dit zijn de ‘meest verkochte’ whisky’s van 2023

Nieuws
maandag, 01 januari 2024 om 17:00
mostsoldwhiskys
2023 zit erop en dus kunnen we de balans van het jaar opmaken. Dat heeft Whiskystats alvast voor een deel gedaan, want dit zijn de meest verhandelde whisky’s van 2023 volgens de website.
Whiskystats houdt allerlei statistieken bij rondom flessen die gekocht en verkocht worden. In totaal houdt de website negen veilinghuizen bij zoals Bonhams en Sotheby’s. Op basis van de informatie van alle aan- en verkopen die daar het afgelopen jaar gedaan zijn. De data die daaruit gerold is, heeft nu de drie meest verkochte whisky’s van 2023 opgeleverd:
  • Springbank 15 Year Old
  • The Macallan The Harmony Collection Smooth Arabica
  • The Macallan The Harmony Collection Intense Arabica

The Macallan Harmony whisky’s minder waardevast      

WhiskyStats maakt de whisky’s via Facebook bekend. In de afbeelding en de bijschrift wordt vervolgens uitgeweid over de waarde van de whisky’s. Zo zijn van de Springbank met maar liefst 1434 flessen de meeste exemplaren verhandeld. Van de The Macallan expressies zijn dat er respectievelijk 1376 en 1274.
De Springbank 15 Year Old whisky is daarbij ook de meest waardevaste whisky van het jaar. De fles heeft namelijk zijn waarde gehouden, terwijl van beide The Macallan The Harmony Collection expressies de waarde flink gezakt is gedurende het jaar. De Smooth Arabica heeft momenteel een marktwaarde van 200 euro en voor de Intense Arabica is dat 130 euro volgens de Facebook post.
De prijzen voor dit soort whisky’s schommelen over het algemeen nogal wat. Dat maakt het voor mensen die graag willen beleggen of investeren in whisky erg interessant om in te stappen, maar de markt is niet geheel zonder risico.
Wat de toekomst brengt en wat voor whisky’s er in 2024 populair worden, is niet bekend. Wij hebben wel alvast een lijst gemaakt van de whiskymerken die je komend jaar in elk geval in de gaten moet houden.

POPULAIR NIEUWS