Tips na een kater: chef-kok London Loy weet hier wel raad mee

Nieuws
zondag, 31 december 2023 om 13:00
eieren
Was gisteravond iets te gezellig? En heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Dan ben je misschien op zoek naar tips om die kater te bewerken. Chefkok London Loy heeft een paar handige tips.
Onlangs spraken we Loy uitvoerig over het gezinsleven, sport, voeding én whisky. Hij raakt steeds meer geïnteresseerd in de godendrank en zo hadden we een mooi gesprek met hem. In dat interview stelden we hem ook de vraag of hij misschien nog tips had voor mensen die al dan niet per ongeluk een kater hebben.
Loy heeft drie tips voor de mensen die ietsje te veel whisky gedronken hebben en die gaan we nu op een rijtje zetten.

Tip 1: Rijst met gebakken eieren

Wat je hier moet doen is het volgende: klop 5 eieren en doe hier wat zout, peper en sambal bij. Het moet echt pittig zijn, want dat heeft een functie. ‘Je wordt wakker en je bent niet bezig met dronken zijn of een kater hebben, maar meer met het downsizen van de pittige smaak. En je krijgt koolhydraten, zodat je lichaam meteen weer wat power heeft,’ aldus Loy.

Tip 2: Vers boeren brood en Shakshuka

Als tweede tip heeft Loy weer een recept met ei. Dit keer is het een een gerecht uit het Midden-Oosten. ‘Heerlijk met tomaten. Je merkt gewoon meteen dat je voeding naar binnen krijgt en je merkt daardoor meteen dat je wat levendiger wordt.’

Tip 3: Surinaamse Saoto soep

Last but not least is Loy fan van een Surinaamse Saoto soep. ‘Het is heel opwekkend.’ Loy legt uit dat we niet voor niets als we ziek zijn vaak naar een soepje grijpen. Het werkt simpelweg goed.
Benieuwd naar het interview met Loy? Dat kun je hier lezen.
Heb jij zelf nog tips voor een goede maaltijd? Laat het dan vooral weten in de reacties onder dit artikel.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS