Twee nieuwe Kingsbarns single cask whisky’s gelanceerd

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 24 juni 2023 om 14:00
kingsbarns single casks
Er is goed nieuws vanuit Kingsbarns in Schotland. De distilleerderij heeft namelijk twee nieuwe single cask whisky’s uitgebracht. Deze zijn allebei gelimiteerd in hun oplage en hebben flink wat jaren gerijpt.
De eerste nieuwe single cask van de distilleerderij is Kingsbarns Ex-Bourbon Cask #248. Deze whisky heeft 7 jaar mogen rijpen in first fill ex-bourbon vaten, waardoor deze vanilleachtig is geworden. Daarnaast is ook de fruitige Kingsbarns smaak aanwezig. De whisky is gebotteld op 62 procent ABV.
Hieronder staan de volledige tasting notes van Kingsbarns Ex-Bourbon Cask #248:
Neus: Citroenschil, vanillestokjes, bananenschuim
Smaak: Met suiker omhulde appels, zoethout, subtiele anijs
Afdronk: Lange zoete afdronk met een subtiele peperige noot
De Kingsbarns Ex-Bourbon Cask #248 is te koop in een oplage van 244 flessen. De whisky kun je helaas niet direct in Nederland kopen, maar wel online via de website van Kingsbarns Distillery. De prijs is 90 euro exclusief verzenden en eventuele douanekosten.

Nieuwe Kingsbarns single malt uit ex-peated vat

De tweede Kingsbarns whisky heeft wat rokerige kenmerken. De Kingsbarns Ex-Peated Cask Strength is namelijk gerijpt in een ex-peated vat dat de drank een wat karamelachtige smaak meegegeven heeft. Daarbij demonstreert de single malt het effect dat ‘rook en ruwheid van de westkust op de vloeistof van Kingsbarns kunnen hebben’, aldus de distilleerderij.
Hieronder vind je de tasting notes van Kingsbarns ex-peated Cask Strenght #751:
Neus: Zoete zachte rook, gekarameliseerde peren en aardse tabak
Smaak: Karamel zandkoekjes, overrijpe groene appels & gebakken bananenbrood
Afdronk: Een goed gebalanceerde afdronk, middellang met een vleugje delicate turf, nieuw leer & demerara suiker
De Kingsbarns ex-peated Cask Strentgh #751 whisky is gebotteld op 59 procent ABV en is, net als de ex-bourbon cask whisky, te koop via de website van Kingsbarns. De prijs voor deze whisky is 100 pond exclusief verzenden en eventueel de toeslag van de douane.
Onlangs recenseerde Siniša de Kingsbarns Doocot whisky nog, waarbij hij vertelde dat Doocot een erg intense whisky is voor zijn leeftijd.

POPULAIR NIEUWS