Twintiger steelt meer dan zestig flessen whisky, maar loopt toch tegen de lamp

Nieuws
vrijdag, 13 januari 2023 om 10:00
jack daniels
In België blijkt een notoire dief een opvallende smaak te hebben gehad. In het plaatsje Leuven is ene Soufiane Z veroordeeld voor een groot aantal diefstallen uit supermarkten van de keten Colruyt, zo meldt het Belgische HLN.be. Hij werd gepakt toen hij niet minder dan 26 flessen verzorgingsproducten uit een winkel wilde stelen. Na zijn arrestatie bleek Z. er een lucratief handeltje op na te houden: hij verkocht zijn gestolen spullen aan een lokale nachtwinkel om daarmee zijn drugsverslaving te bekostigen.
Het bleef alleen duidelijk niet bij verzorgingsproducten. Z. bleek in de periode daarvoor niet minder dan twintig keer flessen whisky gestolen te hebben uit de lokale Colruyt. Met die twintig diefstallen waren maar liefst 63 flessen whisky gemoeid, die hij allemaal doorverkocht had. Hij bleek wel merktrouw: alle gestolen flessen waren van het merk Jack Daniel's.

63 flessen Jack Daniel's in vijf maanden

Voor al deze diefstallen had hij weinig tijd nodig: de meer dan zestig flessen sterke drank werden tussen februari en juni 'gescoord'. De opbrengst: zo'n 1840 euro. Eigenlijk best weinig voor een dergelijk aantal flessen en schoonheidsproducten.
Z. werkte daarbij niet altijd alleen: zijn handlanger Mohammed R. werd ook betrapt tijdens één van de strooptochten. Beide zijn nu veroordeeld tot een gevangenisstraf: R. mag zes maanden brommen, Soufiane Z. moet een boete van 1600 euro betalen en moet het daarnaast maar liefst 37 maanden zonder whisky doen, die tijd zal hij genoegen moeten nemen met water en brood.

Whisky Monkeys vorige week vrijdag gelanceerd

Whisky Monkeys is vorige week vrijdag gelanceerd, dus we zijn bijna een week live. Hoera! Om de lancering van de website samen met jullie te vieren hebben we allemaal toffe whiskyprijsvragen geregeld (helaas geen drank..). Wil je iets tofs winnen? Check dan rustig ons prijsvragenoverzicht. Ook wordt vandaag onze laatste wekelijkse rubriek aangekondigd. 
Foto: Jack Daniel's mediasite.

POPULAIR NIEUWS