Uitbreiding van drie miljoen voor The Scotch Whisky Experience

Nieuws
woensdag, 22 februari 2023 om 13:00
whiskywall
The Scotch Whisky Experience in Edinburgh is een attractie waar je eens geweest moet zijn als whisky-liefhebber. Zeker als de geplande upgrade straks klaar is. De bezoekersattractie krijgt namelijk voor meer dan 3 miljoen pond (bijna 3,5 miljoen euro) een upgrade.
De attractie die aan de Royal Mile in Edinburgh ligt gaat flink op de schop. Er wordt een nieuwe rondleiding gebouwd die een nieuwe technologie zal bevatten. Deze is naar verluidt nog niet eerder in een bezoekerservaring in het Verenigd Koninkrijk te zien geweest. Het doel is om de premium aard van Schotse whisky te weerspiegelen.
Susan Morrison, directeur van The Scotch Whisky Experience, vertelt dat het een theatrale en magische ervaring wordt die het verhaal van de Schotse whisky-productie vertelt. Het idee hiervoor was er al voor de covid 19-pandemie, maar komt nu eindelijk tot uiting. ‘We beloven u dat wat we in petto hebben adembenemend en werkelijk uniek zal zijn,’ aldus Morrison.

The Scotch Whisky Experience al sinds 1988 open

Een upgrade als is een welkome aanpassing. The Scotch Whisky Experience is namelijk al sinds 1988 open voor het publiek. Dit gebeurde nadat 19 Schotse whisky-bedrijven de handen ineen sloegen en investeerden in het project. Sindsdien zijn er natuurlijk wel verbeteringen geweest, maar niet zo groot als nu,
Nadat onder andere Diageo een flinke investering deed werden de plannen voor de upgrade ineens werkelijkheid. De werkzaamheden aan het centrum zijn inmiddels begonnen en moeten volgens planning in de zomer van dit jaar afgerond zijn. The Scotch Whisky Experience verwelkomt jaarlijks meer dan 8,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld.
Al die mensen zijn natuurlijk van harte welkom als de ervaring straks zijn veelbelovende upgrade heeft gehad, maar hoeven niet te wachten tot dan. Bezoekers merken namelijk niks van het werk, want dit gebeurt buiten openingstijden om. Rondleidingen gaan dus door en het Amber restaurant is gewoon open.
Je kunt dan ook met een gerust hart nog voor de zomer naar The Scotch Whisky Experience gaan als je dat wil, al wil je misschien wel even wachten tot het nieuwe element toegevoegd is. Als je gaat, neem dan wel een handige Whisky Tasting Journal mee, want je gaat ongetwijfeld een lekkere dram nuttigen.

POPULAIR NIEUWS