Whisky tastings van enkel Nederlandse whisky’s in de maak

Nieuws
zondag, 08 januari 2023 om 12:00
wieke
Onlangs hadden we een interview met Wieke Distillers, de drie heren die op zoek zijn naar de perfecte Nederlandse whisky. Maar er is nog meer op komst. Want nadat de verbouwing af is, die momenteel aan de gang is, wil het bedrijf whisky tastings aanbieden voor enkel Nederlandse whisky’s!
Momenteel wordt er druk verbouwd in de Ommelanderwijk . Er is namelijk een bezoekerscentrum in de maak. Hoewel er nu al een rondleiding mogelijk is zodat mensen kunnen zien waar de Wieke Distillers whisky letterlijk vandaan komt, moet het allemaal nog veel mooier worden in de toekomst. Jaap Nieboer wil mensen meenemen op het land, maar ook zijn hij Arend van Nieuwland (senior én junior) van plan om mensen te vermaken met gave whisky tastings.

Eén grote vriendenclub

Whisky tastings is natuurlijk niet iets nieuws. Er worden er zoveel gegeven. Eerder spraken we keeper of the quaich Ronald Anneveldt en hij geeft zelfs 250 van die tastings per jaar. Zijn tastings gaan over allerlei whisky’s van over de hele wereld. Wieke Distillers stort zich daarentegen op de Nederlandse markt. Er zijn nogal wat Nederlandse distilleerderijen in opkomst en ze zien elkaar allesbehalve als concurrentie. Iedereen is bereid elkaar te helpen. ‘We hebben goed contact met andere soortgelijke distilleerderijen en iedereen ontvangt je met open armen, dus het is meer één grote vriendenclub,’ vertelt Arend van Nieuwland jr. ons.

Blik gericht op de toekomst

De bedoeling is dat aankomende zomer de tastings kunnen beginnen, zodra de proefruimte klaar is. ‘We hebben al tien verschillende,’ glundert Arend van Nieuwland sr. Al is zijn blik wel op de toekomst gericht: ‘Totdat we al onze eigen whisky’s kunnen laten proeven.’
Momenteel is Wieke Distillers bezig met de maak van zijn eigen whisky: Numero 13. Je leest er alles over terug in het interview dat wij met het drietal van Wieke Distillers hadden. Ook kun je een gave prijs winnen. 

POPULAIR NIEUWS