Labels van The Balvenie 50 Years Old whisky en nieuwe Port Charlotte expressie opgedoken

Nieuws
dinsdag, 16 juli 2024 om 8:00
ttb labels the balvenie 50 yo single malt
Krijgen we bijzondere whiskyflessen? Er zijn meerdere labels opgedoken in de online TTB-database. Daar komt een nieuwe Port Charlotte expressie, een Aberlour van een kwart eeuw oud en een 50-jarige The Balvenie voorbij.
De labels die in de online TTB-database opduiken, zijn geen garantie dat een bepaalde whisky ook daadwerkelijk uitkomt. Hiermee registreert een distilleerderij of bottelaar slechts een etiket, maar kondigt verder niets officieel aan. Het kan dus zijn dat de whisky’s in dit artikel niet of niet snel uitkomen.
Het gebeurt alleen wel regelmatig dat er iets opduikt, wat ook daadwerkelijk uitkomt. Dus laten we de geruchten op een rijtje zetten.

Port Charlotte 18 Years Old 2025 Limited Edition whisky

Vanuit drie verschillende whiskyregio’s van Schotland zijn er labels in de online database vastgelegd. De eerste regio is Islay, waar Bruichladdich Distillery alvast een Port Charlotte voor 2025 vastlegt. Het gaat om een Port Charlotte Islay Single Malt whisky van maar liefst 18 jaar oud.
Naast de leeftijd van de drank is er nog niet veel over de whisky bekend. Het label verraadt alleen dat het een limited edition van 8000 flessen is en dat deze gebotteld is op 51,5 procent alcohol by volume (ABV).

Aberfeldy 26 Years Old Double Cask whisky

Uit de Schotse Highlands komt het label voor de Aberfeldy 26 Years Old Double Cask uit de Exceptional Cask series van het merk. Dit label verraadt iets over de whisky van Stephanie MacLeod, malt master van de distilleerderij.
Zo is te lezen dat de expressie het vat in gegaan is op 20-12-1996 en gebotteld is op 28-11-2023. Tussendoor is er nog een finish geweest op 13-09-2021. Dit gebeurde in een Languedoc Roussilton rode wijnvat. Daarna is de drank gebotteld op 52,2 procent alcohol by volume (ABV) als gelimiteerde expressie met 264 flessen.

The Balvenie 50 Years Old single malt whisky

De derde en oudste expressie waarvan een label opgedoken is in de TTB-database is The Balvenie 50 Years Old whisky. Van deze expressie is nagenoeg niets bekend. Het enige wat uit het label af te leiden is, is dat de drank gekozen is door malt master Kelsey McKechnie, dat het een single malt whisky is en dat het alcoholpercentage 52,3 procent is.
Als deze single malt The Balvenie 50 Years Old verschijnt is dat niet de oudste van de stokerij. Er is namelijk al een 60 jaar oude whisky’s verschenen van het merk.
The Balvenie onthulde onlangs nog vier nieuwe whisky's in een bekende whiskyreeks.
Nogmaals, er is nog niets officieel bevestigd, laat staan ontkracht. De toekomst zal uitwijzen wat wel of niet uitkomt van deze drie flessen.

POPULAIR NIEUWS