Whisky Food & Drinks: Whisky, Beer & Food – Bob Minnekeer

Rubrieken
zaterdag, 02 december 2023 om 15:00
bier tap
Het is zaterdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Whisky Food & Drinks. Dit keer gaan we het hebben over een boek van Bob Minnekeer, namelijk Whisky, beer & Food!
Er zijn mensen die in deze industrie een Keeper of the Quaich zijn. Een onderscheiding voor mensen die wat bijzonders hebben gedaan in de whisky-industrie als het gaat om Schotse whisky’s. In Nederland lopen er meerdere van deze mensen rond, zoals bijvoorbeeld Ronald Anneveldt, Tony van Rooijen en ook Herman van der Meij.

Boek van Bob Minnekeer

Wie ook zo’n keeper is, is Bob Minnekeer. Hij opende ooit de The Glengarry in Gent. Dit is een pub waar je whisky en bier hebt op één locatie. Waarom zou je kiezen voor een drank? Beide kunnen prima naast elkaar bestaan. Bovendien is het begin van beide dranken hetzelfde. In de basis is whisky namelijk gedestilleerd bier zonder hop. Zo vreemd is het dan ook niet dat Jopen bier onlangs kwam met de uitgave van haar eerste whisky’s.

Boek voor onder de boom?

Enfin, terug naar dit artikel. Minnekeer heeft nog niet zo lang een boek uitgebracht en dat heet Whisky, Beer & Food. Vandaar dat we deze titel even uitlichten in deze rubriek. Het boek is ondere andere bij bol.com te koop voor 36,50 euro. Daar staat de volgende omschrijving bij:
‘Bob Minnekeer is een icoon in de wereld van whisky en whisky tastings. Meer dan 50 jaar verdiept hij zich al in de wondere wereld van de single malts. Hij opende ooit 'The Glengarry' (Gent), een tempel voor iedereen en alles wat met whisky te maken heeft. Zijn kennis, toewijding en ervaring is ook de Schotse instanties niet ontgaan: hij werd gelauwerd tot 'Keeper Of The Quaich'. Bob publiceerde meerdere boeken over whisky en organiseert regelmatig tastings.’
Dus mocht je iemand een cadeautje willen geven voor de feestdagen is dit boek wellicht een tip. Het gaat om een hardcover.
Brood & Bier Bordspel Image
Brood & Bier Bordspel
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS