Vraag Maar Raak: laat jij weleens een whiskyfles dicht?

Nieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 15:00
tobermory 26 yo hebridean whisky
Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak: laat jij weleens een whiskyfles dicht. En waarom? We legden de vraag voor aan de Whisky Monkeys. 

Hessel

Jazeker. Ik heb momenteel een aantal flessen dicht staan in de kast. Dat is niet omdat ik verzamel, want ik geloof dat whisky bedoeld is om te drinken. Dat is omdat er al zoveel flessen open staan dat ik eerst wat flessen leeg wil maken voordat er nog meer nieuwe open gaan. Ook staan er twee bijzondere flessen uit mijn geboortejaar dicht die wachten tot een bijzondere dag om ze te openen.

Jan-Marc

Absoluut. Ik heb een klein verzamelingetje Wolfburns, daarvan is zeker zo’n 80 procent nog dicht. Daarnaast heb ik ook nog andere whisky's die nog dicht zijn, maar bij gelegenheid zeker nog een keer open gaan. Ze zijn gemaakt om op te drinken.

Ilse

Ik laat zeker wel eens een fles dicht als deze heel bijzonder is. Ook als er een mooie serie in de markt gezet wordt, hou ik deze graag dicht en spaar ik de serie tot deze compleet is. Het is dan wel vaak dat ik ze al eens geproefd heb. Die bijzondere flessen verkoop ik soms als ze mijn interesse niet meer hebben of ze gaan alsnog open.
Daarnaast zijn nog niet al mijn flessen open, omdat ik eerst wil opmaken wat al open is. Al is de verleiding groot om die nieuwe aanwinst toch open te maken.

Harry

Nee, tenzij het flesje een cadeau is. In andere gevallen bestaat whisky om te genieten. Ik drink het niet te snel, maar ik drink het. Niemand kan vrijelijk van een dichte fles whisky genieten.

Siniša

Ja, ik laat ook wel eens een fles dicht. Zo heb ik jaren geleden een fles gewonnen via Master of Malt en Whiskysanta. Het gaat om een 25 jaar oude Glen Elgin van Mackillop's Choice. Die wil ik dus niet open maken, want vind het wel bijzonder hoe ik daar aan ben gekomen. Zo heb ik ook een fles Highland Cask Strength batch 1. Batch 1 kan nooit meer gemaakt worden en daarom wil ik hem dus niet open maken. Maar over het algemeen koop ik whisky om te drinken.

Rox

Een jaar geleden had ik geroepen dat elke fles open moet en dat whisky er is om te drinken. Inmiddels kijk ik er iets anders tegenaan. Eigenlijk vind ik het jammer als mensen in hokjes denken of jou gaan vertellen wat je wel of niet moet doen. Als iemand een paar mooie flessen koopt, die in dicht in de kast heeft staan en niet opdrinkt, maar vervolgens wel onder het oog brengt van visite. Nou, dan is er over whisky misschien gepraat en dat vind ik ook mooi. Je hoort weleens mensen zeggen dat whisky er is om te drinken en dat elke fles op moet ofzo. Maar ik kijk daar dus iets anders tegenaan: lekker leven en laten leven.
Zelf trek ik de meeste flessen open. Ik vind het ook heel leuk om een een hele collectie te hebben en die aan visite aan te kunnen bieden. Maar tegenwoordig vind ik beleggen in whisky net zo interessant. Wat wordt een fles waard? Wat zijn bijzondere flessen? Dus inmiddels laat ik er soms wel één dicht. Al moet ik wel bij zeggen dat ik dat dan doe met flessen die ik wel open zou willen trekken. In de toekomst wil ik meer naar het idee toe van twee kopen: één om open te trekken en één om eventueel te bewaren. Los daarvan wil ik er soms wel één kopen en openen, maar vind ik het bijna zonde.

Poll

Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS