Gall& Gall is er klaar mee: dief steelt whisky, cognac en wodka in meerdere winkels

Nieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 13:30
highland park cask strength 18yo
‘Gall & Gall is onderhand wel klaar met haar, maar omgekeerd is dat helaas nog niet zo’, bericht Omroep Gelderland. Op camera’s is te zien hoe een jonge vrouw meerdere flessen alcohol achterover drukt.
Het blijft een ding in de spirits business: dieven. Geregeld wordt er in Nederland en België een fles whisky of een andere alcoholische drank gestolen. Dieven denken daarbij dat niemand ze ziet. Nee, het personeel misschien niet. Al bestaat er tegenwoordig iets als camera’s. En deze technische snufjes zien alles.
Zo ook bij de Gall & Gall in Warnsveld én Zupthen, twee plaatsen die nog geen tien minuten uit elkaar liggen. Gisteren kwam het bericht binnen met beelden waarop een vrouw, gekleed in zwart, het winkelcentrum aan de Runneboom binnenloopt om schaamteloos toe te slaan. Ze komt ‘vriendelijk zwaaiend’ binnen.

Twee 18-jarige whisky's gestolen

Onder toeziend oog van de camera, stopt ze snel een fles wodka in de tas die ze bij zich heeft. Daarna loopt ze door naar de whisky-afdeling waar twee whisky’s in de tas gestopt worden. Met de tas loopt ze daarna de winkel uit. Whisky Monkeys heeft contact opgenomen met Gall & Gall: het gaat om een Highland Park 18 (waarde van meer dan 160 euro) en een The Glenlivet 18 (waarde van meer dan 110 euro).
Is de vrouw in kwestie klaar na deze twee whisky’s? Nee, zeker niet, want kennelijk is de cognac nog vergeten. Die besluit ze kort daarop te stelen bij een Gall& Gall in Zutphen. De vraag is nu wie deze vrouw kent. Zo ziet ze eruit:
Heb je tips? Ken je deze persoon? Dan zou de politie dit graag willen weten. Dit kan via het gratis telefoonnummer: 0800-6070.
Dieven slaan regelmatig toe in slijterijen. Soms worden ze daarbij gepakt, zoals een tijdje geleden. Toen herkende een slijter een dief die terugkeerde om nog een keer toe te slaan met een whisky-wisseltruc.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS